Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Мотивишу нас тешке утакмице

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу од 17 часова гостовати Инђији у оквиру 33. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред овај дуел изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.
 

– Претходни пут када смо играли против Инђије на њиховом терену било је 1:1, у купу 2:1. Једноставно некада се дешава да ти противник мало више не лежи и имаш више проблема. Још увек математички нисмо обезбедили титулу, тако да наш циљ остаје исти. Волим када имамо тешке ситуације, тешке утакмице и противнике јер у таквим мечевима само можемо да порастемо као екипа и ништа друго – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Говорио је Станковић и о првотимцима нашег клуба који су му на располагању за предстојећи меч против Инђије.

– Скоро сви играчи су на располагању, Саного ће због картона морати да прескочи овај меч. Видећемо још, има доста играча који су играли много утакмица. Имамо још данашњи тренинг и онда ћемо одлучити ко ће почети утакмицу.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на атмосферу која влада у екипама пред меч 33. кола Суперлиге Србије.

– Не знам колико су растерећени. Мислим да се они боре за опстанак ако не грешим, њихова позиција на табели говори да имају чему да се надају, из тог разлога не знам да ли ће бити опуштени. Међутим то не мења ништа код нас, ми анализирамо противника, а не њихову ситуацију на табели и да ли ће бити опуштени. Поштујемо сваког противника и идемо на победу.

Одговорио је Станковић и на питање да ли ће играчи из омладинског погона имати већу минутажу до краја сезоне.

– Имамо у тиму бонус играче који тренирају и раде са нама, у овом тренутку не, видећемо за следећу годину.

Некадашњи капитен Црвене звезде истакао је да су му као и пред сваку утакмицу најбитнија три бода, а не гол разлика.

– Били бисмо задовољни са 1:0 и три бода. Много пута сам рекао да не може свака утакмица да се добије са три, четири или пет голова разлике, то није реално. Некад је довољна једна коректна, добра, такмичарска утакмица са 1:0 и три бода, јер ми тежимо ка циљу, а то је титула. Начин на који ћемо стићи до циља ми није толико битан. Као што сам често говорио ако морам да бирам између прелепе игре у утакмици коју ћемо да изгубимо или једне коректне, добре, тешка утакмицу из које ћемо изаћи као победници, увек ћу одабрати ово друго.

Шеф стручног штаба нашег тима осврнуо се и на утакмицу полуфинала Купа Србије, коју је Црвена звезда одиграла против Радника из Сурдулица (2:1).

– Ми смо прошли у финале, мислим да бирати начин на који ћеш се пласирати у финале, а играјући на свака три дана није потребан. Некада је доказ једне добре и стабилне екипе да и када не игра добро направи резултат. Сматрам да је прво полувреме било сасвим коректно против једног мотивисаног противника. У другом полувремену противник није имао шта да изгуби, ишли су на све или ништа. Тако да некада и када не изгледа све најбоље, а ти опет правиш добре резултате, то је знак једне добре групе, момака који су спремни да се жртвују и када не иде добро и остваре свој циљ. Ми смо у финалу купа, тако да нисам момцима ништа специјално рекао.

Говорио је Станковић и о могућим појачањима.

– Радим са момцима које имам овде у групи и не размишљам ни о чему док не остваримо наше циљеве. Кад се буде све завршило онда ћу сести, иако радимо и правимо планове. Док се не заврше обавезе које имамо ја радим са момцима које имам на располагању и момцима који су под уговором са Црвеном звездом. У овом тренутку им дугујем много, јер су предобри, препоштени, радни, вољни, тако да сам поносан на све момке које имам и размишљам само о њима.

Одговорио је Станковић и на питање да ли се у клубу разматра откуп уговора Дијега Фалћинелија.

– Ја сам тренер, не знам.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да не размишља о обарању рекорда, већ само о свакој следећој утакмици.

– Играмо против Инђије следећу утакмицу, а за све остало ћемо видети када дође време – поручио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама