Кошарка Кошарка/Вести

Саопштење КК Црвена звезда

КК Црвена звезда обавештава јавност да је у четвртак 22.04.2021. године одржана ванредна Скупштина АБА лиге на иницијативу досадашњег председавајућег АБА лиге и директора КК Цибона Домагоја Чавловића.

КК Црвена звезда изражава велико задовољство што је седница Скупштине одржана уз присуство свих клубова АБА лиге јтд и што је протекла у врло конструктивној атмосфери у којој су се клубови вратили принципима на којима је регионална АБА лига јтд и настала 2015.године.

На ванредној седници Скупштине усвојено је и једногласно изгласано 9 тачака дневног реда, укључујући и оне најважније, а то су вођење лиге од стране председништва у саставу КК ФМП, КК Морнар и КК Задар (Ово тело ће председавати лигом до њеног договореног преобликовања које се очекује у септембру месецу, што је утврђено и договорено од стране свих клубова).

Такође, усвојени су интерни акти („Bylaws“) лиге (који су од почетка сезоне услед нерегулисаних односа у лиги имали ознаку „радно“), утврђен је и статус директора и спортског директора АБА лиге којима је продужен уговор до почетка нове сезоне, а дефинитивно је потврђен статус КК Приморска који је иступио из лиге због недостатка финансијских средстава, као и Ковид-19 протокол и правилник о раду судијског дела.

С обзиром да је закључно са одлукама донетим на данашњој седници испуњено све што је КК Црвена звезда захтевала у својим тужбама пред Трговачким судом у Загребу, КК Црвена звезда ће повући своје тужбе.

КК Црвена звезда сматра да је оваквом деловањем и јединством свих клубова и то пре завршетка лигашког дела сезоне, АБА лига успела у последњем тренутку да се врати у правне и законске оквире који ће јој омогућити да функционише у наредном периоду и до одржавања наредне, редовне Скупштине коју ће заказати Председништво АБА лиге.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама