Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Kadeti do nova tri boda

Kadeti Crvene zvezde savladali su Kiker na domaćem terenu sa 2:1 u okviru 28. kola nacionalnog prvenstva. Izabranici Nikole Mitića pokazali su kvalitet i nadigrali rivala. Za naš tim golove su postigli Mirko Nikolašević i Stefan Miladinović.

Crvena zvezda – Kiker 2:1 (1:0)

Stadion: ,,Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Milan Stefanović.

Strelci: Nikolašević (iz jedanaesterca) u 41. i Miladinović u 56. minutu za Crvenu zvezdu, a Zečević u 79. minutu za Kiker.

Žuti kartoni: Graonja (Crvena zvezda), Milojković (Kiker).

Crvena zvezda: Marinković, Savić, Vukičević, Lečić, Marić(od 46. Graonja), Vidojević, Šljivić(od 65. Milosavić), Radonjić(od 86. Lolić), Miladinović(od 79. Gojkov), Nikolašević, Bubanj.

Kiker: Dražović, Ugrenović, Tanasijević, Mihajlović, Miličić, Bukumira, Miletić, Marinković, Dragićević, Đurović(od 36. Milojković, od 55. Lukić), Zečević.

Utakmica je počela velikom ofanzivom Crvene zvezde. U petom minutu Nikolašević je proigrao Bubnja koji se dobro okrenuo i gađao, ali u poslednjem trenutku je izblokiran i lotpta je završila u korneru. Minut kasnije Miladinović je odlično šutirao sa distance, ali je Dražović uspeo da sačuva mrežu. U nastavku meča usledilo je nadigravanje na sredini terena, ali je veću inicijativu imala Crvena zvezda. Igrao se 41. minut kada je Milojković faulirao Vukičevića u kaznenom prostoru Kikera, a glavni arbitar meča Stefanović je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mirko Nikolašević i pogodio iz jedanaesterca za 1:0. U 45. minutu Bubanj je dobro gađao, ali se lopta od defanzivca odbila u korner. Poslednju šansu u prvom poluvremenu imao je Radonjić u nadoknadi vremena, ali je gađao pored gola.

Početkom drugog dela igre, nastavila je Zvezda da pritiska zadnju liniju Kikera. U 51. minutu Bubanj je maestralno proigrao Miladinovića, ali je Dražović izleteo na vreme i pokupio loptu. Samo pet minuta kasnije Nikolašević je odlično izveo korner, a u gužvi se najbolje snašao Stefan Miladinović i pogodio za 2:0. Igrao se 64. minut kada je Nikolašević odličnim solo prodrom došao do kaznenog prostora i proigrao Šljivića, a potom je Radonjić gađao preko gola. U 79. minutu su gosti smanjili posle pogotka Zečevića. U 85. minutu Savić je dobro ubacio u šesnaesterac, a Bubanj je iz volej udarca gađao na gol, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama