Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Јавор – Црвена звезда 1:5 (1:2)

Фудбалери Црвене звезде су рутински савладали Јавор у Ивањици са 5:1 у оквиру 31. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су упркос вођству домаће екипе, брзо изједначили и окренули ток меча у своју корист до убедљиве победе. Двоструки стрелац у нашем тиму био је Александар Катаји, а поред њега погодили су Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко.

Јавор – Црвена звезда 1:5 (1:2)

Стадион: „Градски стадион у Ивањици“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Луковић у 4. минуту за Јавор, а Катаи у 8. и 31, Милуновић у 65, Бен у 72. и Фалко у 82. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Дукуре, Рушевић (Јавор), Канга, Крстовић, Борјан (Црвена звезда).

Јавор: Велимировић, Јевтић, Остојић, Павишић, Јевремовић, Маричић(од 67. Рушевић), Дукуре, Николић(од 77. Вицо), Шћепановић(од 77. Балабановић), Илић, Луковић(од 77. Звеканов).

Резерве: Бабић, Вицо, Рушевић, Балабановић, Јовановић, Басарић, Звеканов, Стојановић, Танко, Јелић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић(од 80. Гобељић), Родић, Петровић, Канга, Иванић(од 80. Вукановић), Бен(од 75. Фалко), Катаи(од 71. Срнић), Крстовић(од 71. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Дегенек, Саного, Николић, Фалко, Срнић, Гаврић, Вукановић, Павков.

Упркос иницијативи Црвене звезде на старту утакмице, Јавор је повео преко Луковића у четвртом минуту, али није дуго трајало славље домаћина. У осмом минуту је Александар Катаи маестрално извео слободан ударац са око 20 метара. Офанзивни везиста је гађао саме рашље гола на којем је Велимировић и прецизно је погодио за 1:1. Играо се 22. минут када је Гајић упутио ударац са око 30 метара, али је голман Јавора крајњим напоприма одбранио његов шут. У 28. минуту Иванић је проиграо Крстовића, који је гађао из окрета са ивице шеснаестерца, али је Велимировић још једном сачувао мрежу.

Звезда је дошла до потпуног преокрета у 31. минуту. Прво је Иванић гађао из казненог простора ка голу Јавора, али је голман домаћих одбранио његов ударац. Лопта се одбила до Александра Катаија који је још једном показао класу и лако погодио за 2:1. У 43. минуту одлично је Родић прошао по левој страни и упутио центаршут у шеснеастерац, а Бен је све то одлично испратио и гађао главом даљи угао, али лопта је завршила поред десне стативе у гол-ауту. Само два минута касније Бен је проиграо Крстовића, а млади нападач је „из прве“ гађао, али поред гола.

Од самог старта другог полувремена, Црвена звезда је кренула офанзивно како би још више увећала предност. Бен је у 55. минуту гађао са ивице казненог простора, али његов шут је изблокирао Јевтић. Играо се 64. минут када је Петровић гађао у оквир гола, лопта је одскочила и замало преварила Велимировића, али је успео голман Јавора да одбрани његов покушај. Само минут касније Канга је одлично центрирао из прекида, а Милуновић је после сјајног скока гађао саме рашље гола Велимировића и погодио меастрално за 3:1.

До убедљивог вођства дошли су фудбалери Звезде у 72. минуту, када је Родић са леве стране додао до Иванића, а офанзивни везиста је одлично проиграо Бена на другој стативе. Крилни нападач са Комора је рутински матирао Велимировића за великих 4:1. Уписао се у стрелце и Филипо Фалко када је лако матирао Велимировића, после добре акције Вукановића и Родића који је забележио асистенцију. Могао је и други штопер Црвене звезде до гола. У 87. минуту Гајић је гађао на гол Јавора, а лопта се одбила до Панкова који је поставио ногу, али је његов покушај завршио преко пречке. Уписала је Црвена звезда и 19 утакмицу победу у низу у домаћем шампионату. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама