Интервјуи Остали спортови СДЦЗ ЦЗБГ

Разговарали смо са Недом Кандић, капитенком СТК Црвена звезда

Пауза у стонотениској Супер лиги Србије за жене и даље траје. Наше девојке марљиво се припремају за сам финиш сезоне у којој је наша екипа на прагу остварења зацртаних циљева, а то је опстанак у друштву најбољих.

Празан ход када је такмичење у питању искористили смо да поразговарамо са капитенком наше екипе Недом Кандић која је, као и увек, са задовољством излашла у сусрет нашем порталу. За почетак интересовало нас је како екипа проводи време када такмичења нема, како траје процес опоравка и припреме за кључни део сезоне?

– “Јесте, имамо паузу до средине априла, тада настављамо са играњем преостала четири кола Супер лиге. Након последњег меча, који је одигран против Вршца, свака од девојака је одморила пар дана, па смо наставиле са тренажним процесом, подизањем физичке кондиције и нивоа игре.”

У време када влада светска пандемија вируса COVID-19 и када је добро познато да су и наше играчице имале проблема са овим невидљивим непријатењем, само по себи се намеће следеће питање. Каква је здравствена ситуација у екипи?

– “Сада смо све здраве. Нажалост, физичка спремност нам је знатно опала након прелезаног вируса COVID-19, па се сада враћамо у првобитну форму. Последице су присутне, у виду пребрзог умора, отежаног дисања током вежби, али тренери дозирају јачину и време вежби према свакој од нас.”

Последњи резултати довели су клуб на корак од остварења циљева. Шта је потребо учинити да се начини и последњи, судбоносни корак како би половином месеца маја имали разлоге за славље?

– “Искрено се надам да смо и са овим низом победа обезбедили планирани циљ на почетку сезоне. С`обзиром да су нам остала још та четири кола и да се надамо још некој победи, тада би циљ био дефинитивно загарантован. Даћемо све од себе, као и увек.”

– Светска пандемија вируса COVID-19 у потпуности је утицала на све сфере друштва, па самим тим и на спорт који није остао имун на сва дешавања. И женска и мушка екипа СТК Црвена звезда суочиле су се са овим проблемом. У којој мери је целокупна ситуација утицала на прокламоване циљеве клуба на старту актуелне сезоне?

– “Утицало је веома. Промењен је и систем такмичења и игра се све без публике. Први део лигашког такмичења смо одигравали турнирски, где смо имали по четири меча за викенд (два у суботу, у два у недељу) што искрено није било уопште лако. Други део играмо као гост-домаћин сваког викенда, али због паузе која је морала бити направљена током такмичења, јер смо се заразиле, наши мечеви су били одложени и онда смо након 14 дана изолације, одмах играле мечеве, где смо за седам дана одиграле пет мечева, да кажем, потпуно неспремне и ван тренинга.”

Гледајући са стране, чини се да црвено-бела екипе велику резерву за финиш сезоне има управо у свом капитену. У појединим мечевима деловало је да срце и глава хоће и желе, али рука не дозвољава. Слажеш ли се са констатацијом да управо ти можеш бити тај тас на ваги који ће резултате превагнути на страну нашег клуба, а потпуно иста ситуација је и у нашем мушком колективу где управо од капитена Марка Јевтовића очекујемо много у самом финишу сезоне?

– “Марко и ја, као најстарији, јесмо капитени, ту смо да повучемо екипу психички, а некада и играчки, где смо добијали оба наша меча, али за постигнути резултат је свакако заслужна цела екипа. Дешава се да нама капитенима “не буде дан”, па нас млађи чланови мотивишу и они сами повуку екипу добијеним партијама. У своје име за женску екипу ћу реци да функционишемо као једно цело, увек уз договор као и то да је ватрено навијање са клупе за сваку понаособ увек присутно. Овим путем поздрављам своје саиграчице Марију, Лауру, Душицу и Мињу.”

С`обзиром да у нашем клубу влада фамилијарна атмосфера и да сте сви ви превасходно пријатељи, па тек онда клупски саиграчи, шта би сте поручила капитену мушке екипе пред крај сезоне?

– “Мушкој екипи из свег срца желим да освоје десету титулу, да нам свима на грбу стонотениског клуба засија прва звездица. Својим девојкама поручујем да тренирају марљиво, како би се спремиле за наставак такмичења. Лаура и Душица се спремају за своја такмичења у виду турнира, а то су јуниорско државно првенство Србије, топ 12, а Миња за своје кадетско првенство Србије као и топ 12. Од њих се очекују високи резултати.”

Какви су ти лични и клупски планови за наредни период, наредну сезону?

– “За следећу сезону се нисмо још ништа договарали. Што се мене лично тиче, остаћу регистрована за Звезду, јер је то клуб који највише волим и долазићу на тренинге колико ми посао допушта. А са неке друге, приватне стране живота, играч наше мушке екипе Никола Стругаревић и ја смо, након висе од пет година везе, заказали свадбу за септембар, па се надамо и принови догодине.”

За крај, можда и питање које ће одговорити на сва непостављена питања. Да ли је познато место прославе клупских успеха на крају сезоне?

– “Нисмо о томе причали. Када све прође како смо планирали и остваримо циљеве, лако ћемо се договорити за прославу.”

Морам мало и да приватизујем овај разговор и питам те када ћемо коначно попити ту, толико пута договарану кафу?

– “Пре свега, хвала ти на позиву за овај интервју. Што се тиче кафе, Владимире, ми смо на стадиону “Рајко Митић” свакога дана и увек смо расположени за “продужени са млеком” и пријатан разговор. До тада, пуно поздрава од мене и девојака и хвала велико за сваку лепу реч која нам је била упућена и за сваки ветар у леђа кроз твоје текстове.”

Овиме смо овај пријатни разговор и окончали, а договор је да следећи пут поразговарамо половином месеца маја када ће, надамо се, наша мушка екипа стећи звање шампиона Србије, док ће девојке обезбедити учешће у елити и за наредну сезону у којој ће и жеље бити далеко веће. Сви морају знати да је овој екипи само небо граница…

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама