Intervjui Ostali sportovi SDCZ CZBG

Razgovarali smo sa Nedom Kandić, kapitenkom STK Crvena zvezda

Pauza u stonoteniskoj Super ligi Srbije za žene i dalje traje. Naše devojke marljivo se pripremaju za sam finiš sezone u kojoj je naša ekipa na pragu ostvarenja zacrtanih ciljeva, a to je opstanak u društvu najboljih.

Prazan hod kada je takmičenje u pitanju iskoristili smo da porazgovaramo sa kapitenkom naše ekipe Nedom Kandić koja je, kao i uvek, sa zadovoljstvom izlašla u susret našem portalu. Za početak interesovalo nas je kako ekipa provodi vreme kada takmičenja nema, kako traje proces oporavka i pripreme za ključni deo sezone?

– “Jeste, imamo pauzu do sredine aprila, tada nastavljamo sa igranjem preostala četiri kola Super lige. Nakon poslednjeg meča, koji je odigran protiv Vršca, svaka od devojaka je odmorila par dana, pa smo nastavile sa trenažnim procesom, podizanjem fizičke kondicije i nivoa igre.”

U vreme kada vlada svetska pandemija virusa COVID-19 i kada je dobro poznato da su i naše igračice imale problema sa ovim nevidljivim neprijatenjem, samo po sebi se nameće sledeće pitanje. Kakva je zdravstvena situacija u ekipi?

– “Sada smo sve zdrave. Nažalost, fizička spremnost nam je znatno opala nakon prelezanog virusa COVID-19, pa se sada vraćamo u prvobitnu formu. Posledice su prisutne, u vidu prebrzog umora, otežanog disanja tokom vežbi, ali treneri doziraju jačinu i vreme vežbi prema svakoj od nas.”

Poslednji rezultati doveli su klub na korak od ostvarenja ciljeva. Šta je potrebo učiniti da se načini i poslednji, sudbonosni korak kako bi polovinom meseca maja imali razloge za slavlje?

– “Iskreno se nadam da smo i sa ovim nizom pobeda obezbedili planirani cilj na početku sezone. S`obzirom da su nam ostala još ta četiri kola i da se nadamo još nekoj pobedi, tada bi cilj bio definitivno zagarantovan. Daćemo sve od sebe, kao i uvek.”

– Svetska pandemija virusa COVID-19 u potpunosti je uticala na sve sfere društva, pa samim tim i na sport koji nije ostao imun na sva dešavanja. I ženska i muška ekipa STK Crvena zvezda suočile su se sa ovim problemom. U kojoj meri je celokupna situacija uticala na proklamovane ciljeve kluba na startu aktuelne sezone?

– “Uticalo je veoma. Promenjen je i sistem takmičenja i igra se sve bez publike. Prvi deo ligaškog takmičenja smo odigravali turnirski, gde smo imali po četiri meča za vikend (dva u subotu, u dva u nedelju) što iskreno nije bilo uopšte lako. Drugi deo igramo kao gost-domaćin svakog vikenda, ali zbog pauze koja je morala biti napravljena tokom takmičenja, jer smo se zarazile, naši mečevi su bili odloženi i onda smo nakon 14 dana izolacije, odmah igrale mečeve, gde smo za sedam dana odigrale pet mečeva, da kažem, potpuno nespremne i van treninga.”

Gledajući sa strane, čini se da crveno-bela ekipe veliku rezervu za finiš sezone ima upravo u svom kapitenu. U pojedinim mečevima delovalo je da srce i glava hoće i žele, ali ruka ne dozvoljava. Slažeš li se sa konstatacijom da upravo ti možeš biti taj tas na vagi koji će rezultate prevagnuti na stranu našeg kluba, a potpuno ista situacija je i u našem muškom kolektivu gde upravo od kapitena Marka Jevtovića očekujemo mnogo u samom finišu sezone?

– “Marko i ja, kao najstariji, jesmo kapiteni, tu smo da povučemo ekipu psihički, a nekada i igrački, gde smo dobijali oba naša meča, ali za postignuti rezultat je svakako zaslužna cela ekipa. Dešava se da nama kapitenima “ne bude dan”, pa nas mlađi članovi motivišu i oni sami povuku ekipu dobijenim partijama. U svoje ime za žensku ekipu ću reci da funkcionišemo kao jedno celo, uvek uz dogovor kao i to da je vatreno navijanje sa klupe za svaku ponaosob uvek prisutno. Ovim putem pozdravljam svoje saigračice Mariju, Lauru, Dušicu i Minju.”

S`obzirom da u našem klubu vlada familijarna atmosfera i da ste svi vi prevashodno prijatelji, pa tek onda klupski saigrači, šta bi ste poručila kapitenu muške ekipe pred kraj sezone?

– “Muškoj ekipi iz sveg srca želim da osvoje desetu titulu, da nam svima na grbu stonoteniskog kluba zasija prva zvezdica. Svojim devojkama poručujem da treniraju marljivo, kako bi se spremile za nastavak takmičenja. Laura i Dušica se spremaju za svoja takmičenja u vidu turnira, a to su juniorsko državno prvenstvo Srbije, top 12, a Minja za svoje kadetsko prvenstvo Srbije kao i top 12. Od njih se očekuju visoki rezultati.”

Kakvi su ti lični i klupski planovi za naredni period, narednu sezonu?

– “Za sledeću sezonu se nismo još ništa dogovarali. Što se mene lično tiče, ostaću registrovana za Zvezdu, jer je to klub koji najviše volim i dolaziću na treninge koliko mi posao dopušta. A sa neke druge, privatne strane života, igrač naše muške ekipe Nikola Strugarević i ja smo, nakon vise od pet godina veze, zakazali svadbu za septembar, pa se nadamo i prinovi dogodine.”

Za kraj, možda i pitanje koje će odgovoriti na sva nepostavljena pitanja. Da li je poznato mesto proslave klupskih uspeha na kraju sezone?

– “Nismo o tome pričali. Kada sve prođe kako smo planirali i ostvarimo ciljeve, lako ćemo se dogovoriti za proslavu.”

Moram malo i da privatizujem ovaj razgovor i pitam te kada ćemo konačno popiti tu, toliko puta dogovaranu kafu?

– “Pre svega, hvala ti na pozivu za ovaj intervju. Što se tiče kafe, Vladimire, mi smo na stadionu “Rajko Mitić” svakoga dana i uvek smo raspoloženi za “produženi sa mlekom” i prijatan razgovor. Do tada, puno pozdrava od mene i devojaka i hvala veliko za svaku lepu reč koja nam je bila upućena i za svaki vetar u leđa kroz tvoje tekstove.”

Ovime smo ovaj prijatni razgovor i okončali, a dogovor je da sledeći put porazgovaramo polovinom meseca maja kada će, nadamo se, naša muška ekipa steći zvanje šampiona Srbije, dok će devojke obezbediti učešće u eliti i za narednu sezonu u kojoj će i želje biti daleko veće. Svi moraju znati da je ovoj ekipi samo nebo granica…

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama