ин мемориам СДЦЗ

IN MEMORIAM: Предраг Живковић Тозовац (1936 – 2021)

Познати српски певач и велики навијач Црвене звезде – Предраг Живковић Тозовац, преминуо је данас у 86. години живота. Обожавао је црвено-беле, дивио се наступима играча нашег клуба, али упркос томе што је због Рајка Митића заволео Црвену звезду, омиљени фудбалер му је био Драгослав Шекуларац.

Предраг Живковић Тозовац био је српски певач и композитор народне музике. Рођен је 22. јануара 1936. године у Краљеву. Поред раскошног гласа Тозовац је свирао хармонику, бубњеве и трубу. Завршио је гимназију и студије економије. Прве синглове снимио је 11. јуна 1965. ( „Олистала шума“, „Очи су ти тугом преливене“, „Кад поведем коло моје“, „Јесен стигла и у наша села“). Његова велика популарност почиње 1971. када побеђује на Песми лета композицијом „Мирјана“. Следеће године опет побеђује са песмом „Очи једне жене“ и потврђује статус најпопуларнијег играча.

Предраг Живковић Тозовац био је навијач нашег клуба а једном приликом је и објаснио када се јавила љубав према Црвеној звезди:

– “Од када сам на земљаном терену, педесетих година прошлог века гледао Рајка Митића, тада се родила љубав, која траје и данас” – рекао је Тозовац.

Поред много одржаних концертана и ТВ емисија певао је и у дуету са Предрагом Гојковићем Цунетом, Мирославом Илићем, Лепом Лукић и Миром Васиљевић. Октобра 2012. добио је диплому заслужног грађанина града Краљева. На концерту одржаном поводом шездесет година Радио телевизије Србије, уручен му је Златни микрофон Радио Београд. Тозовац је одржао и солистички концерт у Сава центру 28. октобра 2012. када су сви прави поштоваоци народне музике уживали у његовом извођењу.

Црвена звезда изражава најдубље саучешће његовој породици.

Извор: СД Црвена звезда

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама