Hokej Hokej/Vesti

Presek rada u mlađim kategorijama SKHL Crvena zvezda

Rad sa mlađim selekcijama u Hokejaškom klubu Crvena zvezda, počev od škole hokeja, jedinstven je i prepoznatljiv kako na ledu, tako i van leda. Jedinstven je zato što naš klub poseduje osam nivoa selekcija koji se u kontinuitetu takmiče na teritoriji Srbije.

Desetog marta (10.03.) ove godine održan je sastanka trenera svih selekcija: Škole, Škola 2, U8 i U10. Urađena je i revizija broja aktivnih članova u sagledavanju stanja mlađih generacija sportista u SKHL Crvena zvezda.

Trenutno stanje je sledeće:

Škola klizanja (obuka klizanja) ima 30 dece bez hokejaške opreme. Za čas klizanja od kluba dobijaju kacigu i klizaljke
Škola 2 ima 20 dece sa kompletnom hokeaškom opremom koju dobijaju od kluba, kao i individualnom kupovinom roditelja. Tu se radi trenažni rad sa elementima i veštinama klizanja – rrad sa štapom kao priprema za odlazak u selekciju U8.
U8 ima sveukupno 27 članova (25 igrača + 2 golmana)
U10 ima 25 članova (23 igrača + 2 golmana)
4 golmana (U8 i U10) dobijaju kompletnu opremu od kluba, a 2 nova golmana (po izboru) dolaze iz škole klizanja i rade obuku sa trenerom golmana Milanom Lukovićem.

SKHL Crvena zvezda (mlađe kategorije) imaju ukupno 102 člana.
Planirano je sledeće:
Škola 30 + 10 novih do kraja sezone
Škola 2 20 + 8 novih do kraja sezone
U8 27 + 10 novih iz Škola 2
U10 25 + 13 novih iz U8,
Iz U10 odlaze 13 u selekciju U12.

Inače, dopune selekcija se vrše planirano iz jedne selekciju u drugu, u zavisnosti od godišta.
Kontinuirani rad je veoma važan u razvoju budućih hokejaša. Nedostatak dece ispoljava da selekcije nekada nemaju dovoljno dece za takmičenje.

Iz svega gore navedenog možemo reći da naš klub i koordinator svih selekcija, Vojin Koljenšić, čine sve kako bi omogućili deci ispravan razvoj kao i kontinuitet rada. Zvezda je inače poznata po tome da je jedina imala sve selekcije koje su se takmičile u domaćim i stranim ligama, ali je činjenica da bez ulaganja u ovaj sport to ide sve teže i teže, posebno kada znamo kakva je situacija sa korona virusom koja se neminovno odražava i na sama takmičenja i rad kluba.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Ovaj broj dece u skolici je smesan.
    Za dobru osnovu u skolici svake godine mora biti 70-80 dece.
    Od ovih 20-30 nece ostati 7 i eto gubitka generacije.

Skoči na traku sa alatkama