Хокеј Хокеј/Вести

Пресек рада у млађим категоријама СКХЛ Црвена звезда

Рад са млађим селекцијама у Хокејашком клубу Црвена звезда, почев од школе хокеја, јединствен је и препознатљив како на леду, тако и ван леда. Јединствен је зато што наш клуб поседује осам нивоа селекција који се у континуитету такмиче на територији Србије.

Десетог марта (10.03.) ове године одржан је састанка тренера свих селекција: Школе, Школа 2, У8 и У10. Урађена је и ревизија броја активних чланова у сагледавању стања млађих генерација спортиста у СКХЛ Црвена звезда.

Тренутно стање је следеће:

Школа клизања (обука клизања) има 30 деце без хокејашке опреме. За час клизања од клуба добијају кацигу и клизаљке
Школа 2 има 20 деце са комплетном хокеашком опремом коју добијају од клуба, као и индивидуалном куповином родитеља. Ту се ради тренажни рад са елементима и вештинама клизања – rрад са штапом као припрема за одлазак у селекцију У8.
У8 има свеукупно 27 чланова (25 играча + 2 голмана)
У10 има 25 чланова (23 играча + 2 голмана)
4 голмана (У8 и У10) добијају комплетну опрему од клуба, а 2 нова голмана (по избору) долазе из школе клизања и раде обуку са тренером голмана Миланом Луковићем.

СКХЛ Црвена звезда (млађе категорије) имају укупно 102 члана.
Планирано је следеће:
Школа 30 + 10 нових до краја сезоне
Школа 2 20 + 8 нових до краја сезоне
U8 27 + 10 нових из Школа 2
U10 25 + 13 нових из У8,
Из У10 одлазе 13 у селекцију У12.

Иначе, допуне селекција се врше планирано из једне селекцију у другу, у зависности од годишта.
Континуирани рад је веома важан у развоју будућих хокејаша. Недостатак деце испољава да селекције некада немају довољно деце за такмичење.

Из свега горе наведеног можемо рећи да наш клуб и координатор свих селекција, Војин Кољеншић, чине све како би омогућили деци исправан развој као и континуитет рада. Звезда је иначе позната по томе да је једина имала све селекције које су се такмичиле у домаћим и страним лигама, али је чињеница да без улагања у овај спорт то иде све теже и теже, посебно када знамо каква је ситуација са корона вирусом која се неминовно одражава и на сама такмичења и рад клуба.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Ovaj broj dece u skolici je smesan.
    Za dobru osnovu u skolici svake godine mora biti 70-80 dece.
    Od ovih 20-30 nece ostati 7 i eto gubitka generacije.

Скочи на траку са алаткама