Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometaši Zvezde slavili protiv Crvenke

Crveno-beli uspešni na gostovanju u Crvenki, u okviru 2.kola plej-auta ARKUS lige – 36:30 (16:15).

Posle osam godina Crvena zvezda i Crvenka ponovo su odmerili snage. Crvenčani su u baražu uspeli da se vrate nakon duže pauze u najelitniji rang srpskog rukometa, ali su u nezavidnom položaju posle poraza od Crvene zvezde.

Žikica Milosavljević i njegovi puleni ispunili su cilj na startu doigravanja za opstanak u ARKUS ligi sa dve pobede, i pokazali da im je mesto među najboljim ekipama.

Prvi deo prvog poluvremena protekao je u igri gol za gol, Crvenčani su održavali priključak, dobro je funkciosala igra brzog centra i igra krila Crvene zvezde, ali su borbeni domaćini uspevali da anuliraju dva gola minusa u dva navrata i budu egalu, (12:12, 24.minut). Zvezda je u finišu preko Majesa i Matičića ponovo obezbedila plus 2, imala priliku i da se odlepi, ali je uz dosta sreće pogodio Perović na drugoj strani za 15:16 pred odmor između dva perioda igre.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo crveno-belima. Ivan Horvat je postigao nekoliko efektnih golova, igrao dobro u oba pravca, a nepogrešivi su bili Viktor Matičić i Nikola Bogojević sa krila, uz pomoć Mirka Đurovića, što je donelo pet golova razlike u nastavku, (23:28, 39.minut). Zvezda je kontrolisala utakmicu do kraja meča, Crvenka je uspela da smanji na minus tri, ali su u poslednjih deset minuta serijom 4:0 crveno-beli rutinski priveli meč kraju i golovima Matičića i Majesa potvrdili konačnih 30:36.

Najefikasniji u redovima pobednika je Ivan Horvat sa 9 golova, Viktor Matičić je postigao 7, Nikola Bogojević 5.

Zvezda je sa 11 bodova prva u plej-aut grupi i pred bitan duel sa Proleterom posle reprezentativne pauze u veoma dobrom položaju pred nastavak takmičenja.

CRVENKA – CRVENA ZVEZDA 30:36 (15:16)

Crvenka, hala: SH „Čile Mišković“. Bez gledalacaSudije: Ivan Mošorinski (Zrenjanin) i Aleksandar Pančić (Novi Sad). Isključenja: Crvenka 10, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Crvenka 2(2).

CRVENKA: N.Račić, Radonjić 1, V.Perović 6(2), Nikolić, Tasić 1, Pavićević, Milutinović 1, D.Račić 1, Ivić 1, N.Perović 4, Karanović 3, Čabrilo 6, Vukadinović 1, Bošković 5, Karavezić, Savić. Trener: Vladimir Zejak

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 4, Horvat 9, Stevović, Todorović, Milošević 3, Milunović 1, Jović, Majes 4, Rajičević, Popović, Matičić 7, Blagojević, Breti, Bogojević 5, Rogan 3. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor:SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama