Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali na gostovanju u Senti ekipu TSC-a u okviru 25. kola Superlige Srbije rezultatom 3:1. Izabranici Dejana Stankovića pokazali su kvalitet i zahvaljujući dvostrukom strelcu Milanu Pavkovu, kao i Geloru Kangi, došli do nove pobede.   

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:0)

Stadion: Gradski stadion u Senti.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Lukić u 58. minutu (iz jedanaesterca) za TSC, Pavkov u 54. i 71. i Kanga u 68. minutu (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Damjanović, Zec, Đakovac, Tomanović, Filipović (TSC)

Crveni kartoni: Tomanović (TSC), Gajić ( Crvena zvezda).

TSC: Filipović, Petković, Damjanović, Babić, Petrović, Stanojev(od 76. Tumbasević), Tomanović, Banjac(od 84. Ratkov), Zec, Lukić(od 84. Milićević), Đakovac(od 76. Tomašević).

Rezerve: Jorgić, Balaž, Varga, Tomašević, Krsmanović, Milićević, Tumbasović, Santrač, Duronjić, Ratkov, Dostanić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić(od 77. Gobeljić), Sanogo, Petrović(od 46. Srnić), Nikolić(od 46. Kanga), Ivanić(od 77. Pankov), Katai(od 46. Pavkov), Ben.

Rezerve: Popović, Pankov, Gobeljić, Odada, Kanga, Odada, Gavrić, Srnić, Vukanović, Krstović, Pavkov.

Obe ekipe su od samog starta izašle sa visokim presingom. TSC je prvi pokušao u četvrtom minutu Đakovac je prebacio sredinu terena i ubacio loptu pred gol Borjana, ali je kapiten crveno-belih dobro reagovao i otklonio opasnost. Crvena zvezda je pet minuta kasnije nakon neopreznog starta Damjanovića nad Gajićem pripretila domaćoj ekipi. Katai je pronašao Sanoga koji se odlično snašao i nisku loptu zahvatio glavom, ali lopta je prošla pored stative.

Posle kornera za Banjca u 15. minutu, TSC je mogao do vođstva, ali je Gajić odlično odreagovao na gol liniji i odbranio pokušaj visokog Tomanovića. Tvrdo su igrale obe ekipe tokom prvog dela igre. Igrao se 31. minut kada je Katai prebacio loptu sa levog boka ka Gajću na desnom, bek je odlično centrirao i pronaša Rodića u kaznenom prostoru koji je uputio snažan udarac, ali je bio izblokiran, a Crvena zvezda je dobila samo korner. Crveno-beli su mogli do vođstva tri minuta kasnije. Gajić je dobro prošao po desnoj strani i pronašao Ivanića između odbrambenih igrača domaće ekipe, ali je sjajni vezista šutirao preko gola.

Nastavila je Zvezda da niže šanse, u 37. minutu, odličan udarac je uputio Nikolić, ali je Filipović uspeo da interveniše i sačuva mrežu. Na drugoj strani par minuta kasnije Lukić je pokušao volejom da matira Borjana, ali nije kapiten crveno-belih je bio na visini zadatka. U poslednjim minutima prvog poluvremena, Ben je pronašao Milunovića u šesnaestercu, štoper je prebacio loptu do Sanoga koji je dobro pokušao glavom, ali je defanzivac TSC-a izblokirao udarac. Nije bilo golova u prvom delu igre, a nije viđeno ni mnogo šansi jer su obe ekipe disciplinovano i tvrdo odigrale.

Nije prošlo ni dva minuta od početka drugog dela igre, a Crvena zvezda je zapretila preko Gajića koji je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan. Igrao se 54. minut, Ivanić se dobro snašao po levoj strani, ubacio je loptu na peterac, a Najbliži lopti bio je Pavkov i lako je smestio u mrežu za vođstvo Crveno-belih (1:0). Samo tri minuta kasnije Zec je došao do kaznenog prostora Crvene zvezde, Gajić je oborio igrača TSC-a, a glavni arbitar Novak Simović je pokazao na belu tačku i našem defanzivcu crveni karton. Lukić je preuzeo odgovornost i pogodio sa jedanaest metara za 1:1. Iako je Zvezda ostala sa igračem manje, izabranici Dejana Stankovića su nastavili sa ofanzivnom igrom. Na drugoj strani to je stvorilo prostora za kontra napadima domaćina. U 63. Lukić je bio u kontri, ali ga je Milunović sustigao i bez faula zaustavio.

Crvena zvezda je sa igračem manje svoju šansu tražila preskakanjem sredine terena. Ivanić se našao u kaznenom prostoru, Tomanović je oborio našeg igrača u kaznenom prostoru, a Novak Simović je još jednom pokazao da je jedanaesterac. Kanga je bio igrač odluke i pogodio je sa bele tačke iako ga je Filipović pročitao, a Zvezda je došla do vođstva (2:1). Tomanović je zbog prigovora dobio i drugi žuti karton tako da su oba tima ostala u završnici sa deset igrača. Zamalo naš tim nije došao do dva gola prednosti, Ivanić je probio po levoj strani, lopta je došla do Kange, koji je uputio udarac iz prve, ali lopta je otišla preko gola.

Igrao se 71. minut kada je Srnić dobro istrčao po desnoj strani,  a Pavkov se dobro pozicionirao u kaznenom prostoru, pogodio sa pet metara i uvećao prednost Crvene zvezde (3:1). TSC je pokušao da se vrati u utakmicu tri minuta kasnije Zec i Lukić su kombinovali, ali je Degenek sjajno otklonio opasnost. Petković je zatim pokušao da centrira, ali je Borjan odlično intervenisao. Zvezda je stvorila odličan napad u 80. minutu, Srnić je uposlio Gobeljića, koji je pronašao Bena u šesnaestercu. Napadač sa Komora je uputio volej udarac, ali lopta je otišla preko gola. Tri minuta kasnije Pavkov se našao u šansi za het trik, ali nije bio precizan. Crvena zvezda je uspešno bez iznenađenja privela utakmicu kraju. Crveno-beli u nedelju dočekuje Čukarički u 19:15 na stadionu ,, Rajko Mitić” u okviru 26. kola Superlige Srbije.

Najbolji igrač u meču protiv TSC-a

View Results

Loading ... Loading ...

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama