Hokej Hokej/Vesti

Koljenšić pripremio priručnike za mlađe trenere

Ko ne zna ko je Vojin Koljenšić zvani Šilja, slabo da nešto zna o hokeju na ledu. 

Popularni Šilja je, kako neki to vole da kažu, patrijarh srpskog i jugoslovenskog hokeja i legenda Crvene zvezde. Uradio je jako mnogo za ovaj sport, a sada je kao koordinator – metodik – trener u školi hokeja i mlađeg uzrasta, priredio i pripremio priručnike za pomoć mlađim trenerima u radu trenažnog procesa na ledu – suvom u školi hokeja, pa sve do mlađeg takmičarskog uzrasta.

Naš portal je uvek na pravom mestu što se hokeja na ledu tiče, pa smo imali priliku da razgovaramo povodom svega ovoga i sa gospodinom Koljenšićem koji je rekao sledeće:

“U pripremi je i treći priručnik mog seminarskog rada na Visokoj školi telesne kulture u Ljubljani “Priprema za utakmicu i vođenje ekipe”, sa dodatnim primesama savremenog hokeja. Odlučio sam se da ovo napišem jer već imam 78 godina, a u hokeju sam 45 godina i radio sam (sarađivao) sa eminentnim stručnjacima iz hokeja (Lu Vario-SAD, Pet Kortina – Kanada, Beri Smit SAD, František Dum, Pavel Volf, Bukač M. Č.S.S.R.) od kojih sam stekao iskustvo, radeći u inostranstvu 8 godina, kao i vođenjem nacionalnih selekcija Jugoslavije (U18 – U20), dvanaest godina. Takođe, povratkom iz inostranstva postajem Savezni kapiten  Srbije i Crne Gore u godinama 1995/96/97 “.

Verujemo da će ovi priručnici pomoći maldim trenerima i da će ih svaki od njih uzeti kao obavezno štivo kada se zna da dolaze od čoveka čije iskustvo u ovom sportu niko ne može da stavi po strani.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama