Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda dočekuje Megu

Crvena zvezda dočekuje Megu u jednom od derbija 17. kola ABA lige.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze nakon poraza u Evroligi od Asvela, a želja naših košarkaša je da pobedom nad ekipom Mege nastave borbu za vrh tabele u ABA takmičenju i osiguraju prvo mesto na kraju regularnog dela. Da to neće biti lako, govore i dosadašnji rezultati Mege koja će sigurno učiniti sve da iznenadi četu Dejana Radonjića.

Ipak, naša ekipa je favorit u sutrašnjem duelu i verujemo da će to pokazati i na parketu hale “Aleksandar Nikolić”. Meč se igra od 18 časova, a zbog situacije sa pandemijom korona virusa igraće se bez prisustva publike.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić je pred ovaj meč rekao sledeće:

– Očekuje nas utakmica sa ekipom u kojoj se nalazi brojni mladi igrači velikog talenta. Predvođeni iskusnim Milenkom Tepićem, u dosadašnjem delu sezone pokazali su da mogu da savladaju svakoga i na domaćem, ali i na gostujućem terenu. Zbog toga, moramo uz maksimalan respekt i vrlo čvrstom igrom da uđemo u ovu utakmicu.

Sa druge strane, Ognjen Dobrić igrao je veliki broj utakmica u crveno-belom dresu protiv ekipe Mege:

– U dosadašnjem delu sezone pokazali su da imaju veliki kvalitet, i to pokazuju ne samo plasmanom na tabeli, već i igrama koje prikazuju. Posebno u mečevima sa timovima koji imaju ambicije da se nađu na vrhu tabele. Tim koji je spoj mladih i vrlo iskusnih igrača što se u njihovom slučaju pokazalo kao dobra kombinacija. Moramo maksimalno oprezno i angažovano da uđemo u ovu utakmicu, meč na Novom Beogradu smo dobili u tesnoj završnici i znamo da nas čeka težak posao kako bi došli do bodova.

Nakon ovog meča, a pre pauze zbog završnice nacionalnog kupa u Novom Sadu, crveno-bele očekuju još dva gostovanja, ekipama Žalgirisa u Kaunasu i Krke u Novom Mestu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama