Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Devojkama pobeda i tri boda

Odbojkašice Crvene zvezde su u utakmici dvanaestog kola Superlige pobedile ekipu Klek Zrenjanin rezultatom 3:1 (25:18, 19:25, 25:18, 25:22).

Prva postava Crvene zvezde u sastavu Tara Taubner-Mila Đorđević, Milica Milunović-Nevena Sajić, Sara Vučićević-Isidora Rodić i libero Kristina Stanković je u prvom setu pružila odličnu partiju i povela sa ubedljivom prednošću. Ovaj set je obilovao lepim, dugim poenima sa mnogo nadigravanja. Mila Đorđević je u nekoliko navrata pružila priliku svojim smečerima da napadaju protiv jednog bloka, dok se Sara Vučićević isticala u bloku, a Kristina Stanković, mladi libero Crvene zvezde, je bila sigurna u prijemu i odbrani.

U drugom setu su, naročito igrom u polju, dominirale uporne Klečanke. Do prednosti od 12:16 su došle delom i zahvaljujući greškama crveno-belih u napadu i tada je Vladisavljev u igru uveo Simićevu i Ašonju. I dalje su se naše devojke mučile sa napadom, pa je na 15:21 Vladisavljev pokušao sa Tijanom Cvetković umesto Nevene Sajić. Ipak, bilo je kasno za preokret i Klek-Zrenjanin izjednačuje rezultat.

Treći i četvrti set pripada Crvenoj zvezdi koja je zaigrala u nešto izmenjenoj postavi. Na mestu primača je ostala Cvetkovićeva, a na korekciji Ašonja. Dobro se blokiralo, a i efikasnost u napadu je podignuta na viši nivo, pa su Zvezdine igračice na kraju zadovoljne napustile teren sa pobedom i nova tri uknjižena boda.

Najviše poena za Crvenu zvezdu osvojila je Milica Milunović 14, pratile su je Tara Taubner i Isidora Rodić (po 12), dok je najefikasnija u ekipi Klek-Zrenjanin bila Miljana Bogdanović sa 14 poena.

U utakmici XIII kola Superlige Crvena zvezda će igrati u gostima protiv ekipe Beograda u nedelju, 24.01.2021.

CRVENA ZVEZDA – KLEK-ZRENJANIN 3:1 (25:18, 19:25, 25:18, 25:22)

Beograd, dvorana: „USC Voždovac“. Sudije: Mirjana Galić i Aleksandra Balandžić.

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 12, Cvetković T. 10, Rodić I. 12, Sajić N. 2, Milunović M. 14, Đorđević M. 1, Ašonja A. 9, Vučićević S. 10, Stanković K. (libero), Simić J. Nisu igrale: Vukomanović K., (libero), Jovanović J. i Delić Jelena. Trener: Aleksandar Vladisavljev

KLEK-ZRENJANIN: Zubac M. (libero), Miljević M. 3, Džamić N. 13, Bogdanović M. 14, Deurić S. 7, Mihajlović E. 1, Miljević T. 9, Vučković N. 2, Pavlović J. 9, Tošić M. 1, Nović L. Nisu igrale: Praštalo M., Kisić T. (libero) i Vidačić M. Trener: Zoran Pavlović

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama