Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Добродошао Дејане, чека те велики посао

Љубимац Звездиних навијача поново је на месту на којем су га многи желели видети и претходних година. Дејан Радоњић, тренер заслужан што је Црвена звезда ту где јесте, поново је на клупи црвено-беле чете. И као што многи пишу, очекују се ускоро ново “Радоњизми” који би требало да кулминирају крајњим успехом нашег кошаркашког клуба.

Међутим, Дејан Радоњић долази на нову/стару позицију у једном изузетно деликатном тренутку. Наиме, његов претходник, Саша Обрадовић, није успео да испуни ни своја ни очекивања клуба, ни звездашке јавности. Имао је одрешене руке, довео је појачања, али једноставно није ишло. Почетак и није био лош, чак шта више. Али проблеми су настали када је кренула доселекција екипе. То је настао један огроман пад који је на крају резултовао катастрофалним поразом од Зенита и споразумним раскидом уговора Звезде и Саше.

Управо је то, што би неи рекли, не само вруж, него ужарен кромпир у рукама Дејана Радоњића, који ће морати експресно да се упозна са екипом и да покуша да посложи коцкице на своје место, а то неће бити ни мало лако. Први разлог је тај што он није бирао те играче, а други што, сви то знамо, Радоњић не преферира баш превише странаца у својој екипи (мада их је у Бајерну имао на претек). Такође, мораће да види на кога тачно од домаћих кошаркаша може и жели да рачуна, па смо све ближи размишљању да ће и он да прави неку доселекцију како време буде одмицало. Али о том, по том.

Ипак, склони смо веровати да популарни Дејо има већ у својој глави неку визију шта жели да уради, као и да је пратио Звездине наступе ове сезоне, па ће сигурно засукати своје рукаве својски, не би ли обрадовао велику ермију наших навијача који од ове екипе очекују много боља издања и у Евролиги, а посебно у АБА лиги која је и даље највећи приоритет за излазак на европску сцену.

Као и први пут када је долазио на клупу Црвене звезде, Радоњић ће ватрено крштење да има против екипе Игокее која за сада јако добро наступа у АБА лиги, па ће му и то бити једна отежавајућа околност.

Ипак, навијачи му верују, срећни су због његовог повратка, али му нажалост, као ни Саши Обрадовићу, неће моћи бити ветар у леђа док год траја ова ситуација са корона вирусом.

Наша екипа ЦЗБГ портала, као, верујемо, и сви Звездини навијачи желе ти Дејо пуно успеха и да у Звезди постигнеш још више успеха од онога из претходног периода.

Аутор: ЦЗБГ, Дарио К.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама