Кошарка Кошарка/Вести

Лендри Ноко и званично поново црвено-бели

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у петак 25.12.2020. године уговор са Камерунцем Лендријем Ноком и званично поново активиран, па ће овај одлични центар у наставку сезоне и званично носити дрес црвено-белих!

Ноко је у претходном периоду на најпрестижнијој клиници у САД “Mayo Clinic Rochester” санирао здравствени проблем и након детаљних и ригорозних прегледа, добио дозволу од стране најеминентнијих светских и домаћих лекара да се поново бави професионалним спортом без икаквих ограничења.

Доласком Лендрија Нока Црвена звезда је добила огромно појачање и велики квалитет на позицији пет.

Бивши центар новог шампиона Немачке Албе из Берлина је рођен 9. априла 1994. године у главном граду Камеруна Јаундеу.

Висок је 208 центиметара и тежак 113 килограма. Прве озбиљне кошаркашке кораке правио је у САД, кроз средњу школу „Монтеверде“ на Флориди, касније и на чувеном колеџу „Клемсон“.

Након епизоде у Сједињеним Државама, Ноко је градио своју каријеру у Европи, играјући за екипе Пезара, турске Сакарије, а последње две сезоне са великим успехом наступао је у Берлину за екипу АЛБЕ са којом је наступао у Евролиги и освојио и титулу првака Немачке.

Нноко је био члан и Детроит Пистонса, а кроз наступе у развојном тиму „Grand Rapids Drive“ изборио се и за престижну титулу најбољег дефанзивца „Г лиге“!

Ради се о великом борцу, изузетно снажном кошаркашу и тимском играчу, који ће Црвеној звезди донети велику енергију, много скокова и чврстину под кошем.

Лендри Ноко ће се одмах ставити на располагање КК Црвена звезда, а први тренинг са екипом одрадиће у петак поподне.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама