Fudbal Fudbal/Najava utakmica

U susret protivniku – Rad

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 13 časova i 30 minutu gostuju ekipi Rada na stadionu “Kralj Petar Prvi” u okviru osmine-finala Kupa Srbije u poslednjoj utakmici u 2020. godini.

MEĐUSOBNI DUELI

Prvu utakmicu protiv ekipe Rada odigrali smo 31. jula 1968. godine u prijateljskom duelu iz kojeg je naš tim izašao kao pobednik ubedljivim rezultatom 11:0. Ukupan broj odigranih duela protiv Rada iznosi 83, u kojima smo 66 puta izašli kao pobednici, 10 puta je bilo nerešeno, dok je sedam puta Rad odneo celokupan plen. Ukupna gol razlika iznosi 166 naspram 43 u korist našeg tima.

Crveno-beli su u prethodnih deset mečeva zabeležili maksimalan učinak uz fantastičnu gola razliku od 32:4 u našu korist.

Poslednja utakmica na Banjici odigrana je prošle sezone kada je 29. maja, na dan ostvarenja najvećeg uspeha kluba, Crvena zvezda pobedom od 5:0 na Banjici obezbedila svoju 31. titulu prvaka države, treću zaredom. Golove na stadionu “Kralj Petar Prvi” postigli su Mirko Ivanić, Srđan Babić, Miloš Degenek i Aleksa Vukanović (dva puta).

BUDITE UVEK UZ ZVEZDU

Direktan prenos utakmice protiv Rada možete pratiti na kanalu Arenasport 1 sa početkom od 13 časova i 30 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda je sjajna ove sezone. Crveno-beli su neporaženi u domaćem šampionatu i kao lider na tabeli sa 53 osvojenih bodova idu na zasluženi odmor. Takođe, Zvezda je odlično startovala i u Kupu Srbije, ali je svakako najveći uspeh ono što su izabranici Dejana Stankovića postigli u Ligi Evrope. Zvezdine snage su sa 11 osvojenih bodova, iz šest odigranih kola, obezbedili sebi 2. mesto u grupi L i evropsko proleće. Naš sutrašnji protivnik se nalazi u nezavidnoj situaciji. Trenutno su na 17. poziciji sa 16 osvojenih bodova, a u prethodnoj rundi kupa pobedili su ekipu Kolubare posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar sutrašnjeg meča Rad – Crvena zvezda biće Jovan Šegrt iz Beograda, a pomagaće mu Bojan Banović i Miloš Miškeljin, dok je četvrti arbitar Ivan Stamenković.

EKIPE KOJE SU OBEZBEDILE PROLAZ

IMT
VOŽDOVAC
PARTIZAN
VOJVODINA
SPARTAK
RADNIK
TSC

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama