Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Veoma važna pobeda za fudbalere Crvene zvezde na gostovanju Vojvodini u okviru 15. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su savladali tim iz Novog Sada rezultatom 2:0, a u strelce su se upisali Milan Gajić i El Fardu Ben.

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Gajić u 26. i Ben u 75. minutu (iz jedanaesterca).

Vojvodina: Vukliš, Bjeković (od 46. Stojković), Bralić, Devetak, Đorđević, Drinčić, Andrić, Čović (od 77. Zukić), Bojić, Vukadinović (od 81. Gemović), Mrkaić (od 65. Đuričin).

Rezerve: Brkić, Toroman, Maksimović, Zukić, Đurić, Mladenović, Gemović, Stojković, Pantelić, Đuričin.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Eraković, Sanogo, Petrović, Kanga (od 73. Nikolić), Ben (od 84. Degenek), Ivanić (od 88. Spiridonović), Falćineli (od 84. Vukanović).

Rezerve: Popović, Degenek, Hajdin, Nikolić, Simić, Radulović, Spiridonović, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Žuti kartoni: Devetak (Vojvodina), Eraković, Petrović (Crvena zvezda).

Već u prvih četrdeset sekundi smo bili u prilici da vidimo sjajnu paradu Milana Borjana, nakon što je Vukadinović zahvatio loptu sa ivice kaznenog prostora. Najavljeno je time da nas očekuje i više nego dinamična utakmica.

Češće su fudbaleri Crvene zvezde probijali po levom boku, a to je bio slučaj i u sedmom minutu kada je Ivanić pretrčao Bjekovića i pokušao da uposli Falćinelija, ali se Andrić isprečio u poslednjem trenutku i poslao loptu u korner, iz kog nije bilo veće opasnosti po gol Vukliša. Zaradio je Devetak žuti karton u 19. minutu kada je faulirao Bena na dvadesetak metara od gola. Izveo je reprezentativac Komora slobodan udarac, ali je lopta otišla tik preko prečke.

Domaći su uglavnom čekali priliku da zaprete iz kontre, ali je paradoksalno, naš tim do pogotka stigao posle jednog takvog napada u 26. minutu. Našao se Gajić na četrdesetak metara sam od gola, vukao loptu po desnom boku  praktično do šesnaesterca i potom snažno šutirao u „bliži“ ugao čime je matirao Vukliša. Sjajnu priliku da udvostruči prednost imao je i Ivanić. Sve je počelo od Erakovića koji je u 36. minutu presekao pas Bralića, lopta je stigla do Petrovića, a on je sjajno uposlio Ivanića, koji je šutirao pored gola, iako se našao u relativno dobroj poziciji. Dva minuta kasnije je i Milunović iz voleja pogodio spoljni deo mreže, a konkretni su bili beogradski crveno-beli i u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Odličan je bio Petrović danas, aktivan na obe strane terena, što je bio slučaj i u 45. minutu kada je prošao po levoj strani i odigrao povratni pas za Falćinelija koji je šutirao, ali pravo u Devetka, čime je završen prvi deo igre.

Drugo poluvreme je bilo mirnije nego prvo, barem što se tiče prilika. Iskoristio je Ben nepažnju Drinčića u 55. minutu, oduzeo mu loptu i uposlio Falćinelija koji se namestio i šutirao , ali je Vukliš uspeo da interveniše. Bilo je više nego mirno do 75. minuta, a u međuvremenu je Ben u najviše navrata pretio. Ušao je Nikolić sa klupe i odmah uneo živost u igru. Prošao je po levom boku, a Đuričin ga je nepropisno zaustavio i napravio penal. Odgovornost je preuzeo El Fardu Ben, golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu i time potvrdio kvalitet Crvene zvezde koja je na današnjem meču bila mnogo konkretniji rival.

Mirno su meč priveli kraju fudbaleri našeg tima. Menjao je Stanković, kako i grače, tako i formaciju, a do kraja meča su upravo rezervisti Vukanović i Spiridonović mogli da pogode. Konkretniju priliku imao je fudbaler koji je letos stigao u naše redove, kada je u poslednjim sekundama meča pogodio Bralića posle kontre koju su izvojevali Vukanović i Gajić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama