Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Војводина – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Веома важна победа за фудбалере Црвене звезде на гостовању Војводини у оквиру 15. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су савладали тим из Новог Сада резултатом 2:0, а у стрелце су се уписали Милан Гајић и Ел Фарду Бен.

Војводина – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Гајић у 26. и Бен у 75. минуту (из једанаестерца).

Војводина: Вуклиш, Бјековић (од 46. Стојковић), Бралић, Деветак, Ђорђевић, Дринчић, Андрић, Човић (од 77. Зукић), Бојић, Вукадиновић (од 81. Гемовић), Мркаић (од 65. Ђуричин).

Резерве: Бркић, Тороман, Максимовић, Зукић, Ђурић, Младеновић, Гемовић, Стојковић, Пантелић, Ђуричин.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Ераковић, Саного, Петровић, Канга (од 73. Николић), Бен (од 84. Дегенек), Иванић (од 88. Спиридоновић), Фалћинели (од 84. Вукановић).

Резерве: Поповић, Дегенек, Хајдин, Николић, Симић, Радуловић, Спиридоновић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Жути картони: Деветак (Војводина), Ераковић, Петровић (Црвена звезда).

Већ у првих четрдесет секунди смо били у прилици да видимо сјајну параду Милана Борјана, након што је Вукадиновић захватио лопту са ивице казненог простора. Најављено је тиме да нас очекује и више него динамична утакмица.

Чешће су фудбалери Црвене звезде пробијали по левом боку, а то је био случај и у седмом минуту када је Иванић претрчао Бјековића и покушао да упосли Фалћинелија, али се Андрић испречио у последњем тренутку и послао лопту у корнер, из ког није било веће опасности по гол Вуклиша. Зарадио је Деветак жути картон у 19. минуту када је фаулирао Бена на двадесетак метара од гола. Извео је репрезентативац Комора слободан ударац, али је лопта отишла тик преко пречке.

Домаћи су углавном чекали прилику да запрете из контре, али је парадоксално, наш тим до поготка стигао после једног таквог напада у 26. минуту. Нашао се Гајић на четрдесетак метара сам од гола, вукао лопту по десном боку  практично до шеснаестерца и потом снажно шутирао у „ближи“ угао чиме је матирао Вуклиша. Сјајну прилику да удвостручи предност имао је и Иванић. Све је почело од Ераковића који је у 36. минуту пресекао пас Бралића, лопта је стигла до Петровића, а он је сјајно упослио Иванића, који је шутирао поред гола, иако се нашао у релативно доброј позицији. Два минута касније је и Милуновић из волеја погодио спољни део мреже, а конкретни су били београдски црвено-бели и у последњим тренуцима првог полувремена. Одличан је био Петровић данас, активан на обе стране терена, што је био случај и у 45. минуту када је прошао по левој страни и одиграо повратни пас за Фалћинелија који је шутирао, али право у Деветка, чиме је завршен први део игре.

Друго полувреме је било мирније него прво, барем што се тиче прилика. Искористио је Бен непажњу Дринчића у 55. минуту, одузео му лопту и упослио Фалћинелија који се наместио и шутирао , али је Вуклиш успео да интервенише. Било је више него мирно до 75. минута, а у међувремену је Бен у највише наврата претио. Ушао је Николић са клупе и одмах унео живост у игру. Прошао је по левом боку, а Ђуричин га је непрописно зауставио и направио пенал. Одговорност је преузео Ел Фарду Бен, голмана послао у једну, а лопту у другу страну и тиме потврдио квалитет Црвене звезде која је на данашњем мечу била много конкретнији ривал.

Мирно су меч привели крају фудбалери нашег тима. Мењао је Станковић, како и граче, тако и формацију, а до краја меча су управо резервисти Вукановић и Спиридоновић могли да погоде. Конкретнију прилику имао је фудбалер који је летос стигао у наше редове, када је у последњим секундама меча погодио Бралића после контре коју су извојевали Вукановић и Гајић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама