Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Преокрет омладинаца у режији Митуљикића

Десетковани услед повреда, успели су изабраници Марка Неђића да тријумфују на гостовању у Суботици. Победила је Црвена звезда екипу Спартака резултатом 2:1 у оквиру 20. кола Омладинске лиге Србије, а утакмицу је у потпуности обележио двоструки стрелац Јован Митуљикић.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: „Градски стадион Суботица, вештачка трава“.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Ђурасовић у 28. минуту за Спартак, а Ј. Митуљикић у 45. и 72. минуту за Црвену звезду.

Спартак: Стајковић, Мажић, Миодраговић, Стојановић, Јанчић, Ђурасовић, Росић, Јевремовић, Килибарда (од 74. Станисављевић), В. Поповић (од 86. В. Поповић), Хрстић.

Црвена звезда: Илић, Деспотовски, Ђурић, Крстић, Лазић, Лековић (од 63. Бачанин), Ћурић, Кнежевић, Ј. Митуљикић (од 75. Лазетић), Стојановић (од 68. Ракић), Н. Митуљикић.

Жути картони: Ђурић, Лазић, Ћурић, Лазетић (Црвена звезда).

Суочени са великим проблемима са повредама, ушли су изабраници Марка Неђића у меч. Веома чврсто се играло од старта, уз много дуела и борбе на средини терена. Могао је дефанзивац Крстић у 15. минуту да погоди после корнера који је извео Јован Митуљикић, али је његов ударац ногом са неколико метара био изблокиран. С друге стране, најопаснији у редовима домаћих био је Хрстић, али је Илић успевао да неутралише покушаје центарфора Спартака. Ипак, домаћи су до предности стигли преко Ђурасовића у 28. минуту који је после соло-продора погодио мрежу нашег тима са двадесетак метара.

Желели су наши бисери што пре да поравнају резултат. Одлична прилика Николе Митуљикића када су га дефанзивци домаћих изблокирали, била је увертира у погодак његовог брата близанца. Феноменално је Ћурић у 45. минуту упослио Јована Митуљикића, који је веома паметно утрчао иза леђа одбране и рутински матирао Стајковића за изједначење.

Нападали су константно фудбалери Црвене звезде, иако су се домаћи својски трудили да одоле налетима вихорним офанзивцима нашег тима. Играо се 54. минут када је Никола Митуљикић сјајно предриблао неколицину фудбалера ривала и упослио Ћурића који је утрчавао по десном боку, али је пратио Стајковић акцију и нашао се тик испред нашег везисте да интервенише. Играо се 70. минут када је Ракић прошао по левој страни и упутио оштар пас у петерац ривала, али Бачанин није успео да захвати лопту и спроведе је иза леђа Стајковића.

Али асистирао је Ракић за гол два минута касније. Послао је Крстић у 72. минуту дијагоналу близу гола ривала, Ракић је прихватио и без размишљања послао на другу стативу, а тамо се нашао Јован Митуљикић и још једном погодио. Заиграо је Лазетић после готово двомесечне паузе због повреде и показао да је и више него жељан фудбала. Играо се 85. минут када је брзоноги нападач после неколико дриблинга избацио читаву одбрану Спартака, укључујући и голмана, али је Росић успео на гол-линији да интервенише главом и заустави ударац нашег нападача.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама