Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Velika pobeda Zvezdinih rukometaša

Rukometaši Crvene zvezde savladali su u 8.kolu lidera grupe B ARKUS lige, ekipu niškog Železničara u „Šumicama“ – 30:26 (13:13).

Izabranici Žikice Milosavljevića naneli su prvi poraz Nišlija i uspeli da brzo odgovore nakon kiksa i poraza od Obilića. Ono što nisu uspeli u sredu na Banjici, jesu u „Šumicama“. Zvezda je od prvog minuta delovala sigurnije i ozbiljnije, kao i odlučnije da dođe do pobede.

Nažalost, iskomplikovala se povreda golmana Jelića koji ni u narednom periodu neće moći da pomogne crveno-belima.

Zvezda je imala prednost od samog starta, u prvih 10.minuta kontrolisali su +2, zatim i tri gola razlike, koje su gosti uspeli da anuliraju i da preko tandema Boris Radivojević-Aleksandar Pavlović preokrenu serijom 4:0 i povedu, nakon što je Kocić zaustavio udarac Matičića sa sedam metara, (9:10, 24.minuta). Ipak, nisu klonuli crveno-beli, uspeli su da sačuvaju hladne glave i da do poluvremena budu u rezultatskom egalu posle bitnih golova Bogojeva iz teške pozicije, 13:13.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo Zvezdi. Zvezda je do 40.minuta ponovo kreirala +3, koje je kontrolisala zahvaljujući kapitenu Rajičeviću. Preko potrebnu dozu energije i samopouzdanja svojim saigračima ulio je odbranama Dalibor Breti, pa iako iz prvog puta nisu uspeli da slome rivala i prelome utakmicu u svoju korist, jesu iz drugog preko Ivana Horvata koji je serijom od tri vezana gola doneo Zvezdi 23:18 pred poslednjih deset minuta. Nisu gosti mogli da pariraju u finišu Zvezdi, koja je rutinski kontrolisala prednost do samog kraja, kada je pivotmen Nikola Jestrović postavio konačnih 30:26.

Ivan Horvat je sa 8 golova bio najefikasniji, Mirko Đurović je postigao 6, a po četiri kapiten Ivan Rajičević i Nikola Bogojević.

U narednom kolu Crvenu zvezdu očekuje direktan duel za plej-of i 4.mesto protiv Novog Pazara u „Pendiku“. Pobedom crveno-beli bi se odvojili od konkurenta sa 4 boda, dve pobede u međusobnom skoru, uz četiri utakmice do kraja prve runde takmičenja.

Crvena zvezda – Železničar 30:26 (13:13)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Darko Grubački (Zrenjanin) i Dušan Vojvodić (Novi Sad). Isključenja: Crvena zvezda 12, Železničar 6 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 8(6), Železničar 4(2).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 6(2), Horvat 8(3), Lazić, Todorović, Jović 3, Majes 1, Rajičević 4, Popović, Matičić 1(1), Blagojević 1, Breti, Vještica, Bogojević 4, Rogan 2. Trener: Žikica Milosavljević

ŽELEZNIČAR: Matović, Bojan Radivojević 3, D.Stanojević, Arizanović, V.Stanojević 1, Petrović, Boris Radivojević 7(1), Milosavljević 1(1), Anđelković 2, A.Stojanović 7, Jestrović 1, Egić 6, Antić, Pavlović 1, Kocić. Trener: Đorđe Teodorović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama