Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Велика победа Звездиних рукометаша

Рукометаши Црвене звезде савладали су у 8.колу лидера групе Б АРКУС лиге, екипу нишког Железничара у „Шумицама“ – 30:26 (13:13).

Изабраници Жикице Милосављевића нанели су први пораз Нишлија и успели да брзо одговоре након кикса и пораза од Обилића. Оно што нису успели у среду на Бањици, јесу у „Шумицама“. Звезда је од првог минута деловала сигурније и озбиљније, као и одлучније да дође до победе.

Нажалост, искомпликовала се повреда голмана Јелића који ни у наредном периоду неће моћи да помогне црвено-белима.

Звезда је имала предност од самог старта, у првих 10.минута контролисали су +2, затим и три гола разлике, које су гости успели да анулирају и да преко тандема Борис Радивојевић-Александар Павловић преокрену серијом 4:0 и поведу, након што је Коцић зауставио ударац Матичића са седам метара, (9:10, 24.минута). Ипак, нису клонули црвено-бели, успели су да сачувају хладне главе и да до полувремена буду у резултатском егалу после битних голова Богојева из тешке позиције, 13:13.

Друго полувреме је у потпуности припало Звезди. Звезда је до 40.минута поново креирала +3, које је контролисала захваљујући капитену Рајичевићу. Преко потребну дозу енергије и самопоуздања својим саиграчима улио је одбранама Далибор Брети, па иако из првог пута нису успели да сломе ривала и преломе утакмицу у своју корист, јесу из другог преко Ивана Хорвата који је серијом од три везана гола донео Звезди 23:18 пред последњих десет минута. Нису гости могли да парирају у финишу Звезди, која је рутински контролисала предност до самог краја, када је пивотмен Никола Јестровић поставио коначних 30:26.

Иван Хорват је са 8 голова био најефикаснији, Мирко Ђуровић је постигао 6, а по четири капитен Иван Рајичевић и Никола Богојевић.

У наредном колу Црвену звезду очекује директан дуел за плеј-оф и 4.место против Новог Пазара у „Пендику“. Победом црвено-бели би се одвојили од конкурента са 4 бода, две победе у међусобном скору, уз четири утакмице до краја прве рунде такмичења.

Црвена звезда – Железничар 30:26 (13:13)

Београд, дворана: „Шумице“. Без гледалацаСудије: Дарко Грубачки (Зрењанин) и Душан Војводић (Нови Сад). Искључења: Црвена звезда 12, Железничар 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 8(6), Железничар 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 6(2), Хорват 8(3), Лазић, Тодоровић, Јовић 3, Мајес 1, Рајичевић 4, Поповић, Матичић 1(1), Благојевић 1, Брети, Вјештица, Богојевић 4, Роган 2. Тренер: Жикица Милосављевић

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Бојан Радивојевић 3, Д.Станојевић, Аризановић, В.Станојевић 1, Петровић, Борис Радивојевић 7(1), Милосављевић 1(1), Анђелковић 2, А.Стојановић 7, Јестровић 1, Егић 6, Антић, Павловић 1, Коцић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама