Hokej Hokej/Izveštaji

Fantastičan derbi, pobeda kadeta i velika tuča. Slavili i veterani.

Tri mlađe selekcije (U12, 14 i 16) i veterani SKHL Crvena zvezda ovog vikenda odigrali su svoje utakmice u okviru državnog prvenstva.

Prvi su u subotu, na led izašli stariji početnici (U12) koji su gostovali ekipi NS Starsa u Novom Sadu. Nažalost, izabranici trenera Vukašina Stevića, nisu uspeli da ostvare povoljan rezultat, pa su domaćini slavili sa 3:2.

SKHL Crvena zvezda (kadeti)

Nakon ovog meča odigran je veoma uzbudljiv večiti derbi kadeta (U16) u Beogradu. Crvena zvezda je bila domaćin i ostvarila je ubedljivu pobedu od 7:3. Meč je zaista mogao da zadovolji sve hokejaške sladokusce, a viđena je i jedna tuča pri rezultatu 5:2 za Zvezdu.

Partizan je u ovaj meč ušao bolje i poveo je u prvoj trećini sa 0:2 ,ali se Zvezda maestralno vratila u meč i preko Koste Mladenovića i Save Stankovića uspela da izjednači na 2:2. U drugom periodu potpuno druga slika. Zvezda ovaj period dobija rezultatom 3:0, a strelci su bili Vuk Bradić (2) i Kosta Mladenović.

Pri rezultatu 5:2 za Zvezdu viđena je i tuča na ledu, nešto što je svojstveno za ovaj sport. Moramo reći da se neki ljudi bune kada se o tome piše, ali onaj ko poznaje ovu igru (hokej na ledu) zna da svaki meč, a posebno ovakvi između Zvezde i Partizana, teško da mogu da prođu bez tuče, makar se radilo i o mlađim selekcijama.

 

U poslednjoj trećini Partizan smanjuje na 5:3, ali onda prvo Kosta Mladenović, svojim trećim pogotkom, donosi crveno-belima vodstvo od 6:3, da bi sudbinu večitog rivala zapečatio, svojim drugim golom, Sava Stanković. 

Veterani Zvezde su u subotu uveče odigrali svoj meč protiv ekipe Vojvodine. Bio je to pravi derbi, a naša ekipa je bila bolja i slavila sa ubedljivih 10:4. I pored ovako visoke pobede, najbolji pojedinac na terenu bio je golman naše ekipe Tomović, a golove za Zvezdu su postigli Tatić(3), Ljuba (2), Šišić (2), Kravljanac (1), Čuković (1) i Kengur (1).

Poslednji na led su izašli pioniri (U14) koji su danas, u nedelju, gostovali ekipi NS Starsa. Nažalost, naši klinci su doživeli poraz. Domaćin je slavio rezultatom 6:5 nakon produžetaka.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Tuca moze 1-1, ali ovde svi ulecu i sve se pretvara u cirkus.
    Roditelji koji histericno dovikuju sa tribina i podsticu na ovo bolje da ostanu kuci.

    Cestitke Zvezdi i samo pokazatelj da imaju pravu skolu, trenere i tako vec godinama unazad.

Skoči na traku sa alatkama