Хокеј Хокеј/Извештаји

Фантастичан дерби, победа кадета и велика туча. Славили и ветерани.

Три млађе селекције (У12, 14 и 16) и ветерани СКХЛ Црвена звезда овог викенда одиграли су своје утакмице у оквиру државног првенства.

Први су у суботу, на лед изашли старији почетници (У12) који су гостовали екипи НС Старса у Новом Саду. Нажалост, изабраници тренера Вукашина Стевића, нису успели да остваре повољан резултат, па су домаћини славили са 3:2.

СКХЛ Црвена звезда (кадети)

Након овог меча одигран је веома узбудљив вечити дерби кадета (У16) у Београду. Црвена звезда је била домаћин и остварила је убедљиву победу од 7:3. Меч је заиста могао да задовољи све хокејашке сладокусце, а виђена је и једна туча при резултату 5:2 за Звезду.

Партизан је у овај меч ушао боље и повео је у првој трећини са 0:2 ,али се Звезда маестрално вратила у меч и преко Косте Младеновића и Саве Станковића успела да изједначи на 2:2. У другом периоду потпуно друга слика. Звезда овај период добија резултатом 3:0, а стрелци су били Вук Брадић (2) и Коста Младеновић.

При резултату 5:2 за Звезду виђена је и туча на леду, нешто што је својствено за овај спорт. Морамо рећи да се неки људи буне када се о томе пише, али онај ко познаје ову игру (хокеј на леду) зна да сваки меч, а посебно овакви између Звезде и Партизана, тешко да могу да прођу без туче, макар се радило и о млађим селекцијама.

 

У последњој трећини Партизан смањује на 5:3, али онда прво Коста Младеновић, својим трећим поготком, доноси црвено-белима водство од 6:3, да би судбину вечитог ривала запечатио, својим другим голом, Сава Станковић. 

Ветерани Звезде су у суботу увече одиграли свој меч против екипе Војводине. Био је то прави дерби, а наша екипа је била боља и славила са убедљивих 10:4. И поред овако високе победе, најбољи појединац на терену био је голман наше екипе Томовић, а голове за Звезду су постигли Татић(3), Љуба (2), Шишић (2), Крављанац (1), Чуковић (1) и Кенгур (1).

Последњи на лед су изашли пионири (У14) који су данас, у недељу, гостовали екипи НС Старса. Нажалост, наши клинци су доживели пораз. Домаћин је славио резултатом 6:5 након продужетака.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Tuca moze 1-1, ali ovde svi ulecu i sve se pretvara u cirkus.
    Roditelji koji histericno dovikuju sa tribina i podsticu na ovo bolje da ostanu kuci.

    Cestitke Zvezdi i samo pokazatelj da imaju pravu skolu, trenere i tako vec godinama unazad.

Скочи на траку са алаткама