Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda u svom punom sjaju razbila Slovan

FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su jednu fantastičnu utakmicu u okviru 2. kola grupe L Lige Evrope. Na stadionu “Rajko Mitić” crveno-beli su savladali ekipu Slovana iz Libereca rezultatom 5:1 (2:1).

Već u prvom poluvremenu crveno-beli su mogli da reše ovaj meč. El Fardu Ben je golovima u 7. i 22. minuti doveo Zvezdu u vodstvo od 2:0, ali su naši igrači promašili još nekoliko izglednih situacija, a tu posebno izdvajamo stativu Aleksandra Kataija, kao i veliku šansu koju je propustio da pretvori u gol Mirko Ivanić. Gosti su iskoristili jednu neopreznost Zvezdine odbrane i golom Jana Matušeka smanjili na 2:1.

Drugo poluvreme počelo je fantastično za Zvezdu. Milan Gajić je pogodio za 3:1, a Borjan je skinuo slobodnjak Kamso Mare. Odmah posle toga odlična kontra našeg tima koju fantastičnim udarcem kruniše golom Aleksandar Katai za 4:1, a nedugo posle toga i Dijego Falćineli postiže svoj prvenac u Ligi Evrope za ogromnih i zasluženih 5:1. Zvezda je imala još nekoliko odličnih prilika, ali ih nažalost nije realizovala.

Nakon drugog odigranog kola Crvena zvezda ima 3 boda i zauzima drugu poziciju. Prvi na tabeli je Hofenhajm sa 6, Slovan ima 3 boda, dok je Gent bez bodova. Sledeću utakmicu crveno-beli igraju u Beogradu, 5. novembra, protiv ekipe Genta.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama