Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда у свом пуном сјају разбила Слован

ФК Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде одиграли су једну фантастичну утакмицу у оквиру 2. кола групе Л Лиге Европе. На стадиону “Рајко Митић” црвено-бели су савладали екипу Слована из Либереца резултатом 5:1 (2:1).

Већ у првом полувремену црвено-бели су могли да реше овај меч. Ел Фарду Бен је головима у 7. и 22. минути довео Звезду у водство од 2:0, али су наши играчи промашили још неколико изгледних ситуација, а ту посебно издвајамо стативу Александра Катаија, као и велику шансу коју је пропустио да претвори у гол Мирко Иванић. Гости су искористили једну неопрезност Звездине одбране и голом Јана Матушека смањили на 2:1.

Друго полувреме почело је фантастично за Звезду. Милан Гајић је погодио за 3:1, а Борјан је скинуо слободњак Камсо Маре. Одмах после тога одлична контра нашег тима коју фантастичним ударцем крунише голом Александар Катаи за 4:1, а недуго после тога и Дијего Фалћинели постиже свој првенац у Лиги Европе за огромних и заслужених 5:1. Звезда је имала још неколико одличних прилика, али их нажалост није реализовала.

Након другог одиграног кола Црвена звезда има 3 бода и заузима другу позицију. Први на табели је Хофенхајм са 6, Слован има 3 бода, док је Гент без бодова. Следећу утакмицу црвено-бели играју у Београду, 5. новембра, против екипе Гента.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама