Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Обрадовић: Одиграти са енергијом и паметно против Жалгириса

Саша Обрадовић

Кошаркаши Црвене звезде мтс почели су припреме за дупло коло Евролиге у коме ће у уторак дочекати Жалгирис (хала Александар Николић, 19 часова) а онда већ у четвртак играти против Асвела у Лиону меч 4.кола ЕЛ.

Времена много нема, црвено-бели су већ тренирали у понедељак у 11 часова након видео састанка и обавезног тестирања коме су подвргнути сви играчи, стручни штаб и део менаџмента клуба.

На тренингу у понедељак радили су и опорављени Емануел Тери и повратник међу црвено-беле Тејлор Рочести који је стигао у Београд у петак у касним вечерњим часовима.

Атмосфера у екипи је одлична, тренер Саша Обрадовић може да рачуна на све играче за меч који ће се без присуства публике играти у уторак од 19 часова у хали Александар Николић.

Тренер Саша Обрадовић:

– Изузетно је важно да имамо добру енергију и у том смислу јучерашња утакмица није имала велику потошњу и верујем да ћемо моћи да одговоримо у том делу плана пред ову утакмицу.долази нам једна врло јака, организована и добро тренирана екипса која има главу и реп. Знамо одакле нам прети главна опасност, она долази кроз плејмејкере ту суи даље Вокап, Лејавичијус, Григонис као најбољи шутер. У Ловерњу имају добар баланс те сшпољне и унутрашње игре. С обзиром на наш добар низ на почетку, имамо разлога да се надамо да ћемо одиграти још једну добру утакмицу и да дођемо до победе – рекао је тренер црвено-белих.

Марко Јагодић Куриџа:

– Долази нам добра екипа, добро су стартовали, сигурно дас а великим самопуздањем стижу у Београд са жељом да наставе низ. Са друге стране и ми смо добро одиграли неколико последњих утакмица, распоред јесте тежакали како је нама тако је и осталима немамо шта да се жалимо. Спрмамо се за Жалгирис од јутрос,немамо пуно времена, али најважније је да ми изађемо и будемо прави, са добром енергијом и паметним одлукама можемо да дођемо до победе. Имају доста добрих играча који имају евролигашког искуства, не само Вокап и Ловерњ, добар тим заиста, а на нама је да урадимо шта је до нас како би дошли до бодова – рекао је Куриџа.

Већ у среду у раним јутарњим часовима екипа авионом путује у Лион на меч 4.кола са Асвелом.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама