Хокеј Хокеј/Вести

Марко Јулоски пред предстојећу сезону млађих хокејашких селекција

Марко Јулоски

Хокеј полако хвата залет. Још увек је то далеко од претходних сезона, али ето, мало по мало ствари полако почињу да се стабилизују, а све са надом да неће бити неких нових таласа пандемије корона вируса.

Наш портал овом приликом разговарао је се једним од тренера млађих селекција Црвене звезде, Марком Јулоским. Иначе, Јулоски тренира селекције до 14 и 16 година и до сада их је са успехом водио. Замолили смо га да се мало осврне на почетак ове сезоне обзиром на све препреке које прате спорт у глобалу.

“Почетак нове сезоне је кренуо за селекције до 12, 14 и 16 година. Кренула је нова сезона у не баш лаким условима због ситуације са корона вирусом. У ходу се навикавамо на неке ствари, али најбитније од свега јесте да смо на леду”, каже Јулоски.

Питали смо га да ли је могуће направити неки дугорочан план, као и шта ће се играти од домаћих и, могућих, иностраних (регионалних) такмичења.

“Дугорочан план у оваквим условима је тешко направити и тренутно смо фокусирани на добро тренирање. Што се такмичења тиче планирана је домаћа лига за селекције до 12, 14 и 16 година, као и турнирски систем за селекције до 8 и 10 година. То су такмичења која треба да почну већ од половине октобра, а потрудићемо се, ако нам могућности дозволе, да се одигра и нека утакмица ван граница Србије, а све у зависности од ситуације са Ковидом”.

За крај замолили смо тренера Јулоског да нам каже како су протекле припреме за ову сезону.

“Тренирали смо током септембра у нашој сталној бази у СЦ Олимп где је заиста одзив деце био велики. Од 1. октобра смо на леду где свака селекција у просеку има од три до пет тренинга недељно. Потрудићемо се да све селекције имају добре услове за тренинг, а са децом ће истовремено радити више тренера како би што више напредовали током ове сезоне”, закључио је Јулоски.

Скочи на траку са алаткама