Hokej Hokej/Vesti

Marko Juloski pred predstojeću sezonu mlađih hokejaških selekcija

Marko Juloski

Hokej polako hvata zalet. Još uvek je to daleko od prethodnih sezona, ali eto, malo po malo stvari polako počinju da se stabilizuju, a sve sa nadom da neće biti nekih novih talasa pandemije korona virusa.

Naš portal ovom prilikom razgovarao je se jednim od trenera mlađih selekcija Crvene zvezde, Markom Juloskim. Inače, Juloski trenira selekcije do 14 i 16 godina i do sada ih je sa uspehom vodio. Zamolili smo ga da se malo osvrne na početak ove sezone obzirom na sve prepreke koje prate sport u globalu.

“Početak nove sezone je krenuo za selekcije do 12, 14 i 16 godina. Krenula je nova sezona u ne baš lakim uslovima zbog situacije sa korona virusom. U hodu se navikavamo na neke stvari, ali najbitnije od svega jeste da smo na ledu”, kaže Juloski.

Pitali smo ga da li je moguće napraviti neki dugoročan plan, kao i šta će se igrati od domaćih i, mogućih, inostranih (regionalnih) takmičenja.

“Dugoročan plan u ovakvim uslovima je teško napraviti i trenutno smo fokusirani na dobro treniranje. Što se takmičenja tiče planirana je domaća liga za selekcije do 12, 14 i 16 godina, kao i turnirski sistem za selekcije do 8 i 10 godina. To su takmičenja koja treba da počnu već od polovine oktobra, a potrudićemo se, ako nam mogućnosti dozvole, da se odigra i neka utakmica van granica Srbije, a sve u zavisnosti od situacije sa Kovidom”.

Za kraj zamolili smo trenera Juloskog da nam kaže kako su protekle pripreme za ovu sezonu.

“Trenirali smo tokom septembra u našoj stalnoj bazi u SC Olimp gde je zaista odziv dece bio veliki. Od 1. oktobra smo na ledu gde svaka selekcija u proseku ima od tri do pet treninga nedeljno. Potrudićemo se da sve selekcije imaju dobre uslove za trening, a sa decom će istovremeno raditi više trenera kako bi što više napredovali tokom ove sezone”, zaključio je Juloski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama