Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Voždovac 6:0 (3:0)

Bili su i više nego ubedljivi fudbaleri Crvene zvezde u okviru osmog kola Superlige i savladali Voždovac rezultatom 6:0. Upisao je Dijego Falćineli prvenac u crveno-belom dresu, ali se nije na tome zaustavio, golove su postizali još Željko Gavrić, Veljko Nikolić i Mirko Ivanić, od kojih se ne zna koji je bio efektniji, a tačku na meč stavio je Milan Pavkov pogotkom u poslednjim trenucima susreta.

Crvena zvezda – Voždovac 6:0 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Andrija Stojanović.

Strelci: Falćineli u 17. i 39, Gavrić u 20, Nikolić u 56, Ivanić u 58. i Pavkov u 90. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (od 46. Eraković), Petrović, Nikolić, Kanga (od 62. Spiridonović), Katai (od 46. Ivanić), Gavrić (od 73. Radulović), Falćineli (od 62. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Milunović, Eraković, Jovančić, Ivanić, Ben, Radulović, Spiridonović, Vukanović, Pavkov.

Voždovac: Preković, Milović, Milosavljević (od 87. Jakovljević), Stojčev (od 59. Đorić), Cvetićanin (od 46. Stojsavljević), Gajić, Putinčanin (od 79. Mijailović), Vujnović, Ajdinović, Živković, Stanković.

Rezerve: Krunić, Jakovljević, Đorić, Stojsavljević, Mijailović, Pejčinović.

Nešto mirniji ulazak u meč prekinuo je Gajić u šestom minutu kada je Rodić centrirao, a naš desni bek se ubacio po strani i iz pada sa nekoliko metara poslao loptu preko gola. Ofanzivno je utakmici pristupio Gajić, pa se i tri minuta kasnije sjajnom kretnjom ponudio za pas Kataiju, ali je Stanković dobro pratio akciju i uspeo da preseče dodavanje. Igrao se 10. minut kada je Katai posle pasa Falćinelija u kaznenom prostoru poslao loptu preko gola, a već u uvodnim trenucima meča Crvena zvezda je nametnula visok presing i konstantno se igralo pred kaznenim prostorom Voždovca.

Isplatila se inicijativa našim fudbalerima, a igrao se 17. minut meča. Prvenac u crveno-belom dresu za Dijega Falćinelija. Uposlio ga je Rodić, a italijanski napadač je, uprkos tome što je leđima bio okrenut golu, iz polu-voleja uspeo da pošalje loptu u mrežu Prekovića i dovede naš tim do prednosti. Samo tri minute su bile dovoljne crveno-belima da udvostruče vođstvo. Postigao je Željko Gavrić nešto što već sada može da uđe u konkurenciju za gol sezone, uprkos tome što je prvenstvno tek na startu. Prihvatio je pas na nešto više od dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, i fenomenalno pogodio pod prečku Prekovićevog gola, a lopta je imala fenomenalan luk.

Predriblao je Katai dvojicu defanzivaca Voždovca u 26. minutu i uputio centaršut u peterac, a Falćineliju je malo nedostajalo da loptu zahvati nogom i ponovo je pošalje u mrežu. Ipak, uspešniji je bio Falćineli u 39. minutu i još jednom se upisao u strelce. Izveo je Kanga korner, italijanski napadač je bio najviše u skoku i snažno glavom pogodio Prekovićevu mrežu za ubedljivu prednost crveno-belih posle prvog dela igre.

Stanković je na startu drugog poluvremena napravio dvostruku izmenu pa su se na terenu našli Eraković i Ivanić, a van igre su izašli Rodić i Katai. Uporan je bio Falćineli u 49. minutu, pokušavao da oduzme loptu Putinčaninu, ali je pravovremeno izleteo Preković i intervenisao. Nastavili su crveno-beli goleadu i u drugom poluvremenu, jer je Nikolićev volej iz 56. minuta, kada je sa ivice kaznenog prostora zahvatio loptu, završio iza Prekovićevih leđa. Delovalo je kao da se fudbaleri našeg tima takmiče ko će se na efektniji način upisati u strelce na današnjem meču. Već u 58. minutu se Ivanić fenomenalno namestio i to van kaznenog prostora, lopta je imala sjajan luk i pogodila rašlje gola gostiju.

Šutirao je Spiridonović tik pored stative u 70. minutu, iako je u prvi mah delovalo da će i ova lopta završiti iza Prekovićevih leđa. Izašao je Ivanić pred golmana Voždovca u 82. minutu, ali je šutirao po zemlji, što je čuvar mreže današnjeg rivala uspeo da zaustavi. Ipak, tačku na meč i konačan rezultat postavio je Milan Pavkov sigurnom i rutinskom realizacijom u 90. minutu za najubedljiviju pobedu našeg tima u dosadašnjem delu sezone. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama