Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Вождовац 6:0 (3:0)

Били су и више него убедљиви фудбалери Црвене звезде у оквиру осмог кола Суперлиге и савладали Вождовац резултатом 6:0. Уписао је Дијего Фалћинели првенац у црвено-белом дресу, али се није на томе зауставио, голове су постизали још Жељко Гаврић, Вељко Николић и Мирко Иванић, од којих се не зна који је био ефектнији, а тачку на меч ставио је Милан Павков поготком у последњим тренуцима сусрета.

Црвена звезда – Вождовац 6:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Фалћинели у 17. и 39, Гаврић у 20, Николић у 56, Иванић у 58. и Павков у 90. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Родић (од 46. Ераковић), Петровић, Николић, Канга (од 62. Спиридоновић), Катаи (од 46. Иванић), Гаврић (од 73. Радуловић), Фалћинели (од 62. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Милуновић, Ераковић, Јованчић, Иванић, Бен, Радуловић, Спиридоновић, Вукановић, Павков.

Вождовац: Прековић, Миловић, Милосављевић (од 87. Јаковљевић), Стојчев (од 59. Ђорић), Цветићанин (од 46. Стојсављевић), Гајић, Путинчанин (од 79. Мијаиловић), Вујновић, Ајдиновић, Живковић, Станковић.

Резерве: Крунић, Јаковљевић, Ђорић, Стојсављевић, Мијаиловић, Пејчиновић.

Нешто мирнији улазак у меч прекинуо је Гајић у шестом минуту када је Родић центрирао, а наш десни бек се убацио по страни и из пада са неколико метара послао лопту преко гола. Офанзивно је утакмици приступио Гајић, па се и три минута касније сјајном кретњом понудио за пас Катаију, али је Станковић добро пратио акцију и успео да пресече додавање. Играо се 10. минут када је Катаи после паса Фалћинелија у казненом простору послао лопту преко гола, а већ у уводним тренуцима меча Црвена звезда је наметнула висок пресинг и константно се играло пред казненим простором Вождовца.

Исплатила се иницијатива нашим фудбалерима, а играо се 17. минут меча. Првенац у црвено-белом дресу за Дијега Фалћинелија. Упослио га је Родић, а италијански нападач је, упркос томе што је леђима био окренут голу, из полу-волеја успео да пошаље лопту у мрежу Прековића и доведе наш тим до предности. Само три минуте су биле довољне црвено-белима да удвоструче вођство. Постигао је Жељко Гаврић нешто што већ сада може да уђе у конкуренцију за гол сезоне, упркос томе што је првенствно тек на старту. Прихватио је пас на нешто више од двадесетак метара, искоса са леве стране, и феноменално погодио под пречку Прековићевог гола, а лопта је имала феноменалан лук.

Предриблао је Катаи двојицу дефанзиваца Вождовца у 26. минуту и упутио центаршут у петерац, а Фалћинелију је мало недостајало да лопту захвати ногом и поново је пошаље у мрежу. Ипак, успешнији је био Фалћинели у 39. минуту и још једном се уписао у стрелце. Извео је Канга корнер, италијански нападач је био највише у скоку и снажно главом погодио Прековићеву мрежу за убедљиву предност црвено-белих после првог дела игре.

Станковић је на старту другог полувремена направио двоструку измену па су се на терену нашли Ераковић и Иванић, а ван игре су изашли Родић и Катаи. Упоран је био Фалћинели у 49. минуту, покушавао да одузме лопту Путинчанину, али је правовремено излетео Прековић и интервенисао. Наставили су црвено-бели голеаду и у другом полувремену, јер је Николићев волеј из 56. минута, када је са ивице казненог простора захватио лопту, завршио иза Прековићевих леђа. Деловало је као да се фудбалери нашег тима такмиче ко ће се на ефектнији начин уписати у стрелце на данашњем мечу. Већ у 58. минуту се Иванић феноменално наместио и то ван казненог простора, лопта је имала сјајан лук и погодила рашље гола гостију.

Шутирао је Спиридоновић тик поред стативе у 70. минуту, иако је у први мах деловало да ће и ова лопта завршити иза Прековићевих леђа. Изашао је Иванић пред голмана Вождовца у 82. минуту, али је шутирао по земљи, што је чувар мреже данашњег ривала успео да заустави. Ипак, тачку на меч и коначан резултат поставио је Милан Павков сигурном и рутинском реализацијом у 90. минуту за најубедљивију победу нашег тима у досадашњем делу сезоне. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама