Fudbal Fudbal/Vesti

CRVENA ZVEZDA – TSC 5:0 (3:0)

Izvor: SD Crvena zvezda

Fenomenalni su bili fudbaleri Crvene zvezde i u šestom kolu Superlige Srbije ubedljivo savladali TSC rezultatom 5:0. Meč je het-trikom obeležio Aleksandar Katai, a pogađali su još Željko Gavrić i Mirko Ivanić za veliku radost Dejana Stankovića i miran odlazak na reprezentativnu pauzu.

Crvena zvezda – TSC 5:0 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Miloš Đorđić.

Strelci: Katai u 20, 28. i 45, Gavrić u 60. i Ivanić u 70. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Pankov), Sanogo (od 71. Petrović), Nikolić (od 61. Kanga), Ivanić, Katai (od 71. Spiridonović), Gavrić, Boaći (od 59. Vukanović).

Rezerve: Popović, Pankov, Eraković, Petrović, Vulić, Kanga, Radulović, Spiridonović, Tomane, Vukanović, Krstović.

TSC: Filipović (od 32. Jorgić), Varga, Tomanović, Milićević, Silađi (od 77. Dostanić), Zec (od 66. Banjac), Antonić, Stanojev (od 46. Duronjić), Balaž, Lukić (od 66. Đurić), Petrović.

Rezerve: Jorgić, Santrač, Dostanić, Ponjević, Banjac, Đurić, Duronjić.

Žuti kartoni: Boaći (Crvena zvezda), Duronjić (TSC).

Mogao je Katai u petom minutu da na najbolji mogući način za naš tim otvori utakmicu. Odlično ga je uposlio Gavrić, a on je iskosa sa desne strane šutirao u Filipovića. Ponovo je zapretio lucidni dribler, ovog puta u devetom minutu i sa druge strane terena, međutim, njegov udarac je završio pored stative.

Najbolju priliku u uvodnim trenucima meča imao je Ivanić. Igrao se 10. minut kada ga je Boaći lucidno uposlio u kaznenom prostoru, ali je naš vezista sa nekoliko metara pogodio Filipovića. Ređale su se šanse za naš tim kao na „traci“, a u glavnoj ulozi je ponovo bio Ivanić. Vezista je snažno snažno sa ivice kaznenog prostora iz polu-voleja u 12. minutu, ali je Filipović ponovo bio na visini zadatka.

Ipak, mreža gostiju načeta je u 20 minutu. Isplatila se inicijativa crveno-belima, a čitava akcija krenula je od Aleksandra Kataija koji se potom i upisao u strelce. Sjajno je prošao po sredini terena, uposlio Gajića koji se ubacivao po desnom boku, a brzonogi bek je odigrao povratni pas za našu „desetku“ koji preciznim udarcem iz dotrčavanja šalje loptu iza leđa Filipovića.

Raspoložen je na današnjem meču bio za golove Aleksandar Katai, pa je i u 28. minutu matirao golmana gostiju. Šutirao je snažno sa ivice kaznenog prostora, a prethodno je fenomenalnim driblingom nadmudrio Tomanovića, lopta je zakačila Balaža i završila u mreži TSC-a. Rival je pokušao da uzvrati tek u 42. minutu kada je Tomanović posle kornera bio najviši u skoku, ali je Borjan fenomenalno uspeo da zaustavi udarac iz peterca. Pogodio je Katai stativu u 45. minutu, a onda je samo tridesetak sekundi kasnije uspeo da postigne het-trik. Ipak, najveće zasluge za gol idu Boaćiju koji je demonstrirao sjajan pregled igre i u kaznenom prostoru uposlio raspoloženog Kataija, koji ni ovog puta nije imao milost za rivala iz Bačke Topole, nakon čega je usledio kraj prvog poluvremena koje je u potpunosti pripalo našem timu.

Stanković je napravio jednu promenu na startu drugog dela igre pa je na teren ušao Radovan Pankov umesto Milana Rodića. Nije se mnogo čekalo na novi pogodak Crvene zvezde. Sve je krenulo od Nikolića koji je lucidno uposlio Vukanovića, brzonogi napadač je odmah po ulasku sa klupe zabeležio asistenciju, a Gavriću nije bilo teško da rutinskom realizacijom kruniše sjajnu akciju iz 58. minuta. Katai je bio nezaustavljiv danas za fudbalere TSC-a, sjajno je petom odigrao pas za Degeneka koji je protutnjao po levom boku i odigrao povratnu loptu za Kangu, čiji je udarac iz 68. minuta sa ivice kaznenog prostora završio preko gola.

Posle tri pogotka, usledila je i asistencija za Kataija. Igrao se 70. minut kada je pronašao Ivanića koji je, bez oklevanja, šutirao iskosa sa leve strane, iz voleja, u bliži ugao Jorgićevog gola za „petardu“ protiv TSC-a. Oprobao je udarac i Spiridonović u 75. minutu, odmah po ulasku na teren, ali je lopta išla pravo u Jorgića, a mogao je i sedam minuta kasnije da postigne pogodak. Šutirao je iz okreta sa pet metara, ali je pogodio Balaža koji se dobro postavio i izblokirao udarac. Mirno su priveli utakmicu kraju naši fudbaleri, ostvarili ubedljiv trijumf i miran odlazak na reprezentativnu pauzu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama