Фудбал Фудбал/Вести

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТСЦ 5:0 (3:0)

Извор: СД Црвена звезда

Феноменални су били фудбалери Црвене звезде и у шестом колу Суперлиге Србије убедљиво савладали ТСЦ резултатом 5:0. Меч је хет-триком обележио Александар Катаи, а погађали су још Жељко Гаврић и Мирко Иванић за велику радост Дејана Станковића и миран одлазак на репрезентативну паузу.

Црвена звезда – ТСЦ 5:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Милош Ђорђић.

Стрелци: Катаи у 20, 28. и 45, Гаврић у 60. и Иванић у 70. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 46. Панков), Саного (од 71. Петровић), Николић (од 61. Канга), Иванић, Катаи (од 71. Спиридоновић), Гаврић, Боаћи (од 59. Вукановић).

Резерве: Поповић, Панков, Ераковић, Петровић, Вулић, Канга, Радуловић, Спиридоновић, Томане, Вукановић, Крстовић.

ТСЦ: Филиповић (од 32. Јоргић), Варга, Томановић, Милићевић, Силађи (од 77. Достанић), Зец (од 66. Бањац), Антонић, Станојев (од 46. Дуроњић), Балаж, Лукић (од 66. Ђурић), Петровић.

Резерве: Јоргић, Сантрач, Достанић, Поњевић, Бањац, Ђурић, Дуроњић.

Жути картони: Боаћи (Црвена звезда), Дуроњић (ТСЦ).

Могао је Катаи у петом минуту да на најбољи могући начин за наш тим отвори утакмицу. Одлично га је упослио Гаврић, а он је искоса са десне стране шутирао у Филиповића. Поново је запретио луцидни дриблер, овог пута у деветом минуту и са друге стране терена, међутим, његов ударац је завршио поред стативе.

Најбољу прилику у уводним тренуцима меча имао је Иванић. Играо се 10. минут када га је Боаћи луцидно упослио у казненом простору, али је наш везиста са неколико метара погодио Филиповића. Ређале су се шансе за наш тим као на „траци“, а у главној улози је поново био Иванић. Везиста је снажно снажно са ивице казненог простора из полу-волеја у 12. минуту, али је Филиповић поново био на висини задатка.

Ипак, мрежа гостију начета је у 20 минуту. Исплатила се иницијатива црвено-белима, а читава акција кренула је од Александра Катаија који се потом и уписао у стрелце. Сјајно је прошао по средини терена, упослио Гајића који се убацивао по десном боку, а брзоноги бек је одиграо повратни пас за нашу „десетку“ који прецизним ударцем из дотрчавања шаље лопту иза леђа Филиповића.

Расположен је на данашњем мечу био за голове Александар Катаи, па је и у 28. минуту матирао голмана гостију. Шутирао је снажно са ивице казненог простора, а претходно је феноменалним дриблингом надмудрио Томановића, лопта је закачила Балажа и завршила у мрежи ТСЦ-а. Ривал је покушао да узврати тек у 42. минуту када је Томановић после корнера био највиши у скоку, али је Борјан феноменално успео да заустави ударац из петерца. Погодио је Катаи стативу у 45. минуту, а онда је само тридесетак секунди касније успео да постигне хет-трик. Ипак, највеће заслуге за гол иду Боаћију који је демонстрирао сјајан преглед игре и у казненом простору упослио расположеног Катаија, који ни овог пута није имао милост за ривала из Бачке Тополе, након чега је уследио крај првог полувремена које је у потпуности припало нашем тиму.

Станковић је направио једну промену на старту другог дела игре па је на терен ушао Радован Панков уместо Милана Родића. Није се много чекало на нови погодак Црвене звезде. Све је кренуло од Николића који је луцидно упослио Вукановића, брзоноги нападач је одмах по уласку са клупе забележио асистенцију, а Гаврићу није било тешко да рутинском реализацијом крунише сјајну акцију из 58. минута. Катаи је био незаустављив данас за фудбалере ТСЦ-а, сјајно је петом одиграо пас за Дегенека који је протутњао по левом боку и одиграо повратну лопту за Кангу, чији је ударац из 68. минута са ивице казненог простора завршио преко гола.

После три поготка, уследила је и асистенција за Катаија. Играо се 70. минут када је пронашао Иванића који је, без оклевања, шутирао искоса са леве стране, из волеја, у ближи угао Јоргићевог гола за „петарду“ против ТСЦ-а. Опробао је ударац и Спиридоновић у 75. минуту, одмах по уласку на терен, али је лопта ишла право у Јоргића, а могао је и седам минута касније да постигне погодак. Шутирао је из окрета са пет метара, али је погодио Балажа који се добро поставио и изблокирао ударац. Мирно су привели утакмицу крају наши фудбалери, остварили убедљив тријумф и миран одлазак на репрезентативну паузу.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама