Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Пролетер – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Савладали су фудбалери нашег тима Пролетер, на гостујућем терену, резултатом 1:0 и тако успели да у првих 5. кола остваре максималан учинак од 15 освојених бодова. Победу Дејану Станковићу и његовим пуленима донео је Ел Фарду Бен сјајним голом у 77. минуту из слободног ударца.

Пролетер – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: Карађорђе, Нови Сад.

Судија: Драган Чоловић.

Стрелац: Бен у 77. минуту.

Пролетер: Петрић, Леандро, Ковачевић, Пејић, Јанковић (од 74. Митровић), Миросављев, Живојиновић (од 74. Којић), Андрејевић, Јовановић (од 19. Илић), Бацановић (од 63. Галић), Кнежевић (од 63. Миленковић).

Резерве: Елесин, Митровић, Весић, Јоковић, Илић, Бабић, Милошевић, Миленковић, Којић, Паповић, Галић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Родић (од 46. Гобељић), Петровић, Николић, Иванић (од 46. Канга), Спиридоновић (од 63. Гаврић), Катаи (од 46. Томане), Бен (од 78. Боаћи).

Резерве: Поповић, Гобељић, Милуновић, Ераковић, Вулић, Канга, Гаврић, Томане, Боаћи, Крстовић.

Жути картони: Пејић, Ковачевић, Леандро (Пролетер).  

Прошло је свега тридесетак секунди када је Иванић одлучио да шутира са више од двадесет метара и намучи Петрића, чиме је најавио офанзиван приступ изабраника Дејана Станковића. Узвратили су гости у шестом минуту када је Јовановић извео слободан ударац и натерао Борјана да интервенише, али без промене резултата. У првих десет минута се углавном претило шутевима са дистанце, а то је био случај и када је Николић после корнера снажно захватио лопту и послао је преко гола.

Мало је фалило Леандру да у 16. минуту у намери да расчисти опасност из казненог простора – матира Петрића. Иванић је био тај који је прошао поред Јанковића и одиграо оштру лопту у петерац на коју је налетео бразилски интернационалац, али је послао у корнер. Нешто мирнији период игре је прекинуо Гајић који је у 30. минуту сјајно шутирао искоса са десне стране, али погодио Леандра, иако је утисак да би лопта била и више него неугодна за голмана домаћих. Идеја фудбалера клуба са Слане Баре била је та да постави снажан дефанзиван блок, а београдски црвено-бели су прво покушавали да “бункер” пробију ударцима из даљине, а онда су се преоријентисали на то да Гајић и Родић убацивањем из другог плана траже Бена у петерцу. Управо је нападач са Комора шутирао из слободног ударца у 42. минуту, али се резултат није мењао, а на одмор се отишло без голова.

Већ на старту другог дела игре је Дејан Станковић направио троструку измену па су на терен ушли Марко Гобељић, Гелор Канга и Антонио Томане уместо Милана Родића, Мирка Иванића и Александара Катаија. Одмах је Канга луцидно упослио Спиридоновића који је одиграо за Гобељића чији центаршут није успео да захвати Бен. Конкретно је запретио и Гајић два минута у 49. минуту када је Бен одлично повукао контру и упослио нашег бека, али је Андрејевић успео да стигне да изблокира ударац. У 54. минуту је Гобељић главом могао да доведе Црвену звезду до вођства после ударца из угла, а у контакту су били Ковачевић и Панков, међутим, није Чоловић показао на белу тачку.

Велику шансу имао је Спиридоновић у 60. минуту. Одлично га је упослио Николић, брзоноги крилни нападач се нашао пред голманом домаћих, али шутирао право у њега. Прописно је намучио Петрића млади Николић када је у 65. минуту искоса са готово двадесет и петара упутио нешто између шута и центаршута, али прибрано је интервенисао искусни чувар мреже. Велику енергију унео је и Гаврић уласком са клупе, у неколико наврата је пробио по левом боку, али на семафору је и даље стајало 0:0. Ређали су се напади нашег тима, а сјајно је шутирао и Николић у 73. минуту, међутим, тик поред гола.  

Играо се 77. минут када је Ел Фарду Бен са двадесет метара, из слободног ударца, феноменално погодио рашље гола који чува Петрић и донео потпуно заслужену предност нашем тиму. Одмах после гола је тражио измену, а на терену смо први пут ове сезоне видели Ричмонда Боаћија. Расположен да постигне погодак био је и Канга. Одлично је шутирао у 84. минуту, али је Петрић успео да избоксује лопту, а онда је Габонац нешто касније гађао и поред гола, након чега су пулени Дејана Станковића мирно привели утакмицу крају и освојили нова три бода.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама