Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Spartak 3:2 (1:1)

Još jedna sjajna partija i pobeda izabranika Dejana Stankovića, a ovog puta savladan je Spartak u okviru 4. kola Superlige Srbije rezultatom 3:2. Mrežu gostiju iz Subotice su pogađali El Fardu Ben dva puta i Antonio Tomane jednom, a povratak u Crvenu zvezdu na današnjem susretu obeležio je Gelor Kanga.  
 

Crvena zvezda – Spartak 3:2 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Ben u 32. i 65. i Tomane u 70. minutu za Crvenu zvezdu, a Tufegdžić u 33. i Nikolić u 72. minutu (iz jedanaesterca) za Spartak.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 46. Gobeljić), Pankov, Degenek, Rodić, Petrović (od 66. Tomane), Vulić, Nikolić (od 87. Jovičić), Katai (od 81. Kanga), Gavrić (od 46. Spiridonović), Ben.

Rezerve: Popović, Gobeljić, Milunović, Eraković, Jovičić, Kanga, Spiridonović, Vukanović, Tomane, Boaći, Krstović.

Spartak: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Srećković (od 50. Savković), Milošević, Dunđerski, Marčić (od 67. Jočić), Bijelović (od 67. Vidaković), Tufegdžić, Nikolić.

Rezerve: Dokić, Jović, Jočić, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Savković, Baić, Vidović, Đurasović.

Žuti kartoni: Ben (Crvena zvezda), Tekijaški (Spartak).

Sudijskom zvižduku koji označava start utakmice prethodio je minut ćutanja za našu legendu – Vladimira Vladicu Popovića.

Golove na obe strane smo mogli da vidimo već u prvom minutu, u našem timu je zapretio Katai, dok je kod gostiju Tufegdžić pokušao da lobuje Borjana, ali bezuspešno. Imao je posla naš kapiten i u 5. minutu kada je Nikolić šutirao glavom, ali je golman reprezentacije Kanade fenomenalno odbranio. Pokušao je Katai i u 10. minutu, izblokirao ga je Tekijaški, ali je lopta pogodila prečku gola gostiju, a upravo je on bio taj koji je pretio najviše rivalu u redovima crveno-belih, pa je u još dva navrata šutirao sa distance.

Kreativan je bio Gajić u 18. minutu, sjajno je driblnzima po desnom boku prolazio defanzivce Spartaka i uposlio Bena koji je u padu sa nekoliko metara šutirao pored gola. Poslužio se rukama Srećković u kaznenom prostoru svog tima i nepropisno zaustavio Rodića u 25. minutu, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ben, ali Dujmović je uspeo da odbrani udarac sa 11 metara. Nije odustajao Ben, a upornost mu se isplatila u 32. minutu. Prošao je Rodić po levom boku, zavrnuo loptu u kazneni prostor, napadač sa Komora se sjajno kretao i rutinski savladao mladog Dujmovića. Ipak, minut kasnije i usledio je odgovor gostiju. Spustio je Nikolić glavom loptu posle centaršuta Srećkovića pravo na nogu Tufegdžića koji je sa pet metara postigao gol. Pokušavali su još Pankov i Gajić, ali se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Napravio je Stanković dvostruku izmenu na startu drugog dela igre, pa su se na terenu našli Gobeljić i Spiridonović umesto Gajića i Gavrića. Promenili su malo način igre fudbaleri našeg tima u uvodnim minutima drugog poluvremena, pa je čest slučaj bio da Nikolić centaršutevima pokušava da pronađe isturene Bena i Kataija. Vulićev snažan udarac iz 57. minuta prekinuo je nešto mirniji period meča, a šutirao je i Spiridonović pet minuta kasnije sa ivice kaznenog prostora, međutim, Tekijaški je zakačio loptu koja je završila tik iznad prečke Dujmovićeg gola. Fenomenalnu šansu imao je Ben u 64. minutu. Sve je ponovo krenulo od Rodića, kao i kod prvog pogotka, naš levi bek je protutnjao po boku i odigrao oštar pas u peterac, Ben je pokušao iz prve, ali je čuvar mreže Spartaka pratio akciju i „ušao“ u šut napadaču sa Komora.

Ipak, Ben je bio taj koji je probio bunker domaćih, a igrao se 65. minut. Snažno je Petrović šutirao, golman gostiju je odbio loptu do našeg napadača koji je lucidnom realizacijom doveo crveno-bele do vođstva. Mogao je i het-trik da postigne svega dva minuta kasnije, ali je njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative. Posle silnih pokušaja izabranika Dejana Stankovića, odbrana gostiju je načisto popustila, a treći pogodak za naš tim delo je Tomanea. Centrirao je Katai iz ugla, Pankov je glavom prebacio loptu na drugu stativu na kojoj je lukavo čekao napadač iz Portugala i sproveo je u mrežu.

Spreman odgovor su imali gosti već u 71. minutu. Ben je nepropisno zaustavio Vidakovića, sa bele tačke je precizno šutirao Nikolić i smanjio zaostatak. Prve minute u drugom mandatu u crveno-belom dresu, na današnjem meču, zabeležio je Gelor Kanga koji je u 81. minutu zamenio Kataija. Već po ulasku na teren pokazao je kakav pregled ima. Fenomenalno je proigrao Nikolića, naš mladi fudbaler je na kratko izgubio loptu, Ben je uspeo da mu je vrati, a udarac veziste rođenog 1999. godine završio je u rukama Dujmovića.  Mogli su Vulić i Spiridonović u nadoknadi vremena da se upišu u strelce, ali se rezultat nije menjao, a Crvena zvezda je u prva četiri kola ostvarila maksimalan učinak od 12 osvojenih bodova.  

 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama