Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Поново на слатким мукама

Црвена звезда ће сутра од 19 часова дочекати екипу Спартака у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије. Наш тим је ушао у период густог распореда мечева, али шеф стручног штаба Дејан Станковић истиче да му је свака утакмица важна.

– Волим да ствари иду својим током. Сваки меч нам је битан и желимо да приступ буде на високом нивоу, јер сматрам да то прави разлику на терену. Противника не треба потценити, али ни преценити, међутим, професионални приступ ти увек доноси нешто добро, подиже ниво игре и могућност победе. На тријумф идемо и сутра, без калкулисања, желимо да наставимо да играмо како смо почели. Што се здравственог билтена тиче, мање-више су сви ту. Имали смо проблем са Томанеом који је добио ударац, али је јутрос тренирао, тако да ће и он бити на располагању. Што се Канге тиче, он неће почети, али је позван за меч. Не желим да рескирам са таквим појачањем, већ хоћу да сачекам прави моменат. Враћа се и Милуновић на кога озбиљно рачунам. Поново, слатке муке – почиње Станковић.

Афирмативно је говорио шеф стручног штаба нашег тима о квалитетима екипе из Суботице.

– Спартак је екипа која се надиграва и не праве разлику између тога да ли играју код куће или на страни. Не знам да ли ће променити нешто, ротирати, ипак смо сви имали три меча у кратком периоду. Они немају страх, имају квлаитетне фудбалере, неколико играча који су поникли у нашој Омладинској школи који ће имати додатну мотивацију да се покажу и докажу да су требали да буду препознати и задржани. Ту је и Николић, сјајан нападач који уколико има дан, може да направи проблеме. Суштински, волим да знам против кога играм, али 70 посто гледам нас, а 30 посто гледам ривала. Ако не знаш како да стојиш на терену, онда ти не вреди ништа.

Говорио је Станковић и о потенцијалним ротацијама за меч против Спартака.

– Моменат је да се играју утакмице. Тек је почетак сезоне и хватамо форму. Ако неко има мањи проблем, нећемо рескирати, али ако је неко здрав, немам проблем да игра све утакмице. Мечеви су најбољи тренинг, поготово за обавезе које нам следе у Европи. Желим да екипа буде максимално спремна.

Крстовић је погодио мрежу против Мачве и тиме наговестио да је и више него расположен за постизање голова, са чиме се слаже и Дејан Станковић.

– Наметнуо се. Када сам сарађивао са њим у Турској и на Кипру, истицао се борбеношћу, професионализмом и нисмо имали ни најмањи проблем што се тиче рада и захтева. Он је момак који од првог до последњег минута пружи свој максимум и спреман је да стави главу тамо где неко не би ногу. Јесте имао проблем са копачкама пред меч са Мачвом, видео сам да се загрева са гуменим крампонима, па да је потом позајмио Борјанове. На његову срећу се снашао. Шалу на страну, он је будућност Црвене звезде и заслужује шансу, без обзира на то што је бонус играч.

Данас је годишњица чувене пенал-серије у Копенхагену када је Црвена звезда успела да елиминише данског шампиона у утакмици која ће остати вечно запамћена у историји нашег клуба.

– Гледао сам утакмицу код куће у Милану. Није било пице и кока-коле, јер је заиста тензија била огромна. Сећам се свега, дефинитивно историјска утакмица за Црвену звезду – подвукао је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама