Hokej Hokej/Vesti

Gase se Zvezdini seniori?

SKHL Crvena zvezda

Ono što već neko vreme znamo, ali nismo hteli pre vremena da objavimo, dobilo je danas svoj epilog na onlajn sednici Skupštine Saveza za hokej na ledu Srbije (SHLS).

Naime, pod tačkom razno tema je bila moguće povlačenje seniorskog pogona Crvene zvezde iz regionalnog takmičenja, a što aplicira da crveno-beli ne bi igrali ni međunarodna takmičenja (Kontinental Kup). Razlog je, naravno, finansijske prirode.

Naime, po svim saznanjima koje naš portal poseduje, predsednik Crvene zvezde, Goran Đaković, nalazi se na prekretnici oko daljeg ulaganja u naš hokejaški klub. Ovo se posebno odnosi na seniorski sastav koji nije jeftin (iako je jeftiniji u odnosu na seniorske sastave drugih hokejaški razvijenijih zemalja), a poznato je da je g. Đaković već godinama unazad jako puno ulagao u Crvenu zvezdu i time doprineo da naši hokejši postignu zavidne rezultate u svim kategorijama.

Koliko je hokejaškoj javnosti poznato, do sada su se svi seniorski sastavi, izuzev Crvene zvezde i Vojvodine, ugasili, pa je liga spala na dva slova. A sada, kada je i Crvena zvezda na ivici gašenja seniorskog pogona, na sednici SHLS-a je, gle čuda, konstatovano da bi to dovelo do ugrožavanja seniorske lige (kao da do sada nije bila ugrožena) i da bi negativno uticalo na razvoj mlađih kategorija (kao da gašenje seniorskih pogona Partizana, Viteza, Spartaka, NS Starsa i drugih nije nikada negativno uticalo na te mlađe kategorije).

Elem, kako je dogorelo do noktiju ovim mogućim gašenjem seniora Zvezde, predloženo je na Skupštini SHLS-a da se kroz radne sastanke klubova članova SHLS-a i rukovodstva SHLS-a pronađe rešenje za potencijalne poteškoće.

Sa druge strane, ostaje nam da vidimo šta će gospodin Đaković i ostali u SKHL Crvena zvezda da urade i da li će ovo stanje biti prevaziđeno ili će seniorski hokej u Srbiji, gađenjem Crvene zvezde, u potpunosti umreti.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama