Ostali sportovi SDCZ

Kreće rasplet. Stonoteniseri za titulu, stonoteniserke za elitu

Nakon tri i po meseca stonoteniski sport se vraća u dvorane. Stonoteniserke i stonoteniseri Crvene zvezde imaće priliku da na terenu ostvare ono za šta su se borili još od prethone jeseni.

Naši stonoteniseri koji su poslednji ligaški meč odigrali još krajem meseca februara, na teren izlaze u sredu 10. juna. U dvorani na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“ dočekaće ekipu Bačke Palanke u zaostalom susretu 15. kola Super lige Srbije. Početak meča zakazan je za 18:30 časova.

Biće ovo lepa prilika da crveno-beli ostvare trijumf nad ekipom koja se nalazi na samom začelju superligaškog karavana (slabije je plasirana jedino ekipa Partizana) i time kao lideri dočekaju naredna tri susreta koliko je ostalo do kraja prve faze takmičenja. Nakon duela sa Bačkopalančanima crveno-bele očekuje gostovanje u Subotici ekipi Spartak Infostuda, a zatim u poslednja dva ligaška kola slede dueli sa novosadskim Radničkim i zrenjaninskim Banatom, ekipama koje su jedini konkurentni našoj ekipi kako za lidersku poziciju pred start doigravanja, tako i za sam šampionski pehar.

Crveno-bele devojke od samog starta nastavka prvoligaškog takmičenja ulaze u pakleni ritam. Na teren će izaći u petak 12. juna kada će odigrati jedan od dva zaostala susreta. Međutim, još uvek nije poznato da li će protivnik biti ekipa Zmajeva ili novosadske Panonke, ali ono što se svakako zna jeste činjenica da u subotu 13. juna crveno-bele devojke očekuje gostovanje u Malom Iđošu ekipi Domboša. Subotnji protivnik je u 15 prethodnih ligaških susreta ostvario isto toliko pobeda, pa je sasvim jasno da su već sada obezbedile plasman u srpsku žensku stonotenisku elitu. Našim stonoteniserkama ostaje borba za drugu poziciju koja takođe donosi plasman u Super ligu, a glavni konkurentni biće im ekipe novosadskog Flipa i Čoke.

Istovremeno, prenosimo obaveštenje koje je svim klubovima prosledio komesar za takmičenja Stonoteniskog saveza Srbije Predrag Milićević, a koje se odnosi na početak takmičenja u ligama STSS-a:

– U skladu sa Naredbom ministra zdravlja br. 512-02-9/35/2020-01 od 28.5.2020. koja je stupila na snagu 1.6.2020. i tumačenjem naredbe od strane nadležnih u Ministarstvu omladine i sporta, nastavljaju se takmičenja u ligama STSS, na osnovu odluke IO STSS od 21. maja 2020. godine.

Naredbom ministra zdravlja se utvrđuje da u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju i sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Na utakmicama ne može biti prisutno više od 50 lica.
Na ulazu za publiku na utakmicama mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju utakmici.
Domaćin utakmice je dužan da obezbedi da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.
Molim klubove da dostave termine igranja utakmica i da zapisnike sa utakmice neizostavno dostave odmah po završetku.

S obzirom da smo informaciju od ministarstva dobili u poslednji čas, sve utakmice koje su predviđene za sutra, 10. jun, se igraju po rasporedu na sajtu STSS, ukoliko klubovi mogu da organizuju termine u salama i ekipe.

U slučaju da se utakmica ne može odigrati 10. juna, klubovi su dužni da je odigraju najkasnije do srede 17. juna.

Utakmice za 13.-14. jun i 20.-21. jun se igraju po rasporedu u prethodnoj objavi na sajtu STSS.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama