Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Петар Смиљевић и Лазар Вићковић прешли из Партизана у Звезду

Талентовани ватерполисти Партизана, Петар Смиљевић и Лазар Вићковић, каријеру ће наставити у редовима вечитог ривала.

Према писању Спортског Журнала, 20-годишњи Смиљевић и Звезда су се договорили још прошле године да млади ватерполиста појача играчки кадар црвено-белих, а његовим стопама сада је кренуо и годину дана старији саиграч из Партизана, Лазар Вићковић. Ту информацију потврдио и тренер Партизана, Марко Башић, који је истакао да разуме младе играче и да им жели све најбоље.

– За Вићковића сам знао, најављивао је да не може више, да је незадовољан. Смиљевић је био један од мојих приоритета за следећу сезону, наше дете прошао је целу школу. Пет година сам га тренирао, сад иде кад треба највише да покаже. Не може ни он више. То су супер деца, разумем их, али сам немоћан као тренер било шта да урадим. Желим им све најбоље, нека остваре своје жеље – разочарано, али реално, констатује за Журнал тренер црно-белих.

Вићковић је у претходне две сезоне за Партизан у Регионалној лиги одиграо 30 утакмица и постигао исто толико голова, док је Смиљевић на 32 меча био стрелац 19 голова.

Црно-бели су у децембру остали без три важна играча, Николе Радуловића, Николе Радоњића и Филипа Радојевића, који је појачао управо Црвену звезду. У садашњем саставу, само неколико играча има више од 20 година, док су сви остали млађи.

Извор: ватерполовести

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама