Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Hristina Ilić: Moja igra je odraz rada cele ekipe

Posle odluke Vaterpolo saveza Srbije da okonča Prvenstvo Srbije, sezona za vaterpolistkinje Crvene zvezde je završena. Ekipa Dragane Ivković je odbranila Kup Srbije, zauzela je treće mesto na finalnom turniru Regionalne lige, dok je na posle tri turnira Dunav lige bila na četvrtoj poziciji sa 13 bodova iz 11 utakmica.

Najefikasnija igračica Crvene zvezde je 18-godišnja Hristina Ilić, koja je propustila samo jednu utakmicu ove sezone, a postigla je 56 golova u svim takmičenjima.

Posle dva meseca pauze ekipa Zvezde je ponovo počela sa treninzima u bazenu, a mlada igračica priznaje da joj je odmor u početku prijao.

– Na početku vanrednog stanja mi je dobro došlo da se malo odmorim od treninga, jer smo do tada odigrale veliki broj utakmica, ali mi je ubrzo cela situacija postala čudna. Taj period mi je prijao, jer sam provodila više vremena sa porodicom i mogla sam da se fokusiram na školske obaveze, dok sam trening pokušla da nadomestim radom u kućnim uslovima. Sada smo se vratile bazenu, pauza je ostavila traga, ali ćemo to treningom brzo prevazići – kaže mlada vaterpolistkinja i dodaje:

– Počeli smo sa laganim treninzima, sada nam postaje sve teže i polako ulazimo u formu. Dva meseca nije mali period, posebno za nas koji se bavimo vodenim sportom. Mislim da ćemo se za otprilike mesec dana vratiti u pravu formu.

Svi su se nadali da će se Prvenstvo nastaviti tokom leta, ali je Savez u petak saopštio da do toga neće doći. Ipak, postoji mogućnost da se organizuju neki turnir, kako bi igračice bile u kakvoj takvoj formi.

– Nadam se da i dalje postoji šansa da odigramo neko takmičenje tokom leta. Naravno, ako se sve ekipe pripreme fizički, jer u suprotnom može da dođe do povreda. Ako budemo igrale utakmice, one će pokazati u kojoj meri smo uspele da se vratimo u pravi ritam.

Mlada igračica iza sebe ima sjajnu sezonu, u kojoj je postigla 56 golova, ali ističe dobru igru cele ekipe.

– Mogu da budem zadovoljna igrom ekipe. Bilo je tu grešaka, utakmica koje smo trebale da pobedimo, pada koncentracije, ali, kada se sumira veliki broj utakmica u različitim takmičenjima, mislim da je bila dobra sezona. Moja igra je odraz rada cele ekipe. Ali naravno, uvek može i treba da bude bolje.

Nagrada za dobre partije stigla je u januaru, kada je sa 17 godina zaigrala na Evropskom šampionatu za seniorke u Budimpešti.

– Bilo je veliko iskustvo debitovati na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Učestvovati u takvom sportskom spektaklu bila je velika čast i za iskusnije igračice, a kamoli za mene. Jedina žal je za boljim plasmanom, koji je ovog puta izostao, ali i dodatni motiv za buduća takmicenja.

Ženski vaterpolo u Srbiji napreduje iz godine u godinu. Veći broj ekipa, takmičenja i utakmica u velikoj meri utiče na to, ali mora da se radi na omasovljavanju.

– Popravila se situacija jer imamo mnogo jakih utakmica u različitim takmičenjima, tako da u tom segmentu možemo reći da ide na bolje. Ali, taj napredak nije dovoljan da bi se stigle najbolje reprezentacije i ekipe iz Evrope. Nedostaje još devojčica koje bi počele da treniraju ženski vaterpolo, jer bez velikog broja devojaka nema konkurencije i napretka, odnosno postizanja nekog velikog uspeha – zaključuje Hristina Ilić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama