Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда у полуфиналу!

Фото: Јесенице - Црвена звезда

Ако је неко очекивао да ће Јесенице да “скину гаће” након пораза у Београду од 12:1, грдно се преварио. Вероватно су и Звездини хокејаши очекивали да ће посао, након убедљиве победе у Београду, да буде лакши у Јесеницама него у неким претходним дуелима, али домаћини су се потрудили да у потпуности загорчају живот нашим оклопницима. Иако крајњи резултат од 2:8 не говори о неизвесности, морамо рећи да су домаћини одолевали и били конкурентни све до пред 2 минута пред крај меча, када су Звездини оклопници затрпали гол домаћина.

ХД Хидриа Јесенице – СКХЛ Црвена звезда 2:8 (2:1, 0:2, 0:5)

Прва трећина је кренула како треба, али се завршила баш онако како не треба. Звезда је повела преко Подунавца (Бркушанин – Чегринцев) са 1:0, али је онда уследио пад који се завршио са два гола у мрежи Ранковића. Прво је Крмељ изједначио на 1:1, да би Шкоф донео водство домаћину од 2:1 и бригу пред наставак утакмице.

Фото: Јесенице – Црвена звезда

Управо овај резултат учинио је да друга трећина буде изузетно занимљива. Играло се заиста мушки, са пуно клизања и чистих дуела, па није било ни једног искључења. Звезда јесте нападала, али ни Јесенице нису остале дужне и створиле су неколико неугодних ситуација пред Ранковићевим голом. Са друге стране црвено-бели су промашили две изгледне прилике. Прво је Сабадош изашао сам пред голмана Жагара, а нешто касније и Шпањевић, али оба наша играча била су непрецизна. А онда је из једног напада, када се створила гужва пред голом Јесеница, Конков на асистенцију Подунавца сместио пак у мрежу домаћина за 2:2. После тог поготка Звездини оклопници су наставили са нападима, али никако нису успевали да пронађу пут до противничке мреже. То им се умало осветило када су Јесенице промашиле изгледну прилику и када су готово сви видели пак у мрежи Ранковића. Ипак, Звездини напади су се исплатили дословно у последњој секунди ове трећине. Опет је стрелац био Конков, али овај пут на асистенцију капитена Бркушанина.

Фото: Јесенице – Црвена звезда

Последњи период почиње Звездиним нападима, али Јесенице су покушале да припрете. Међутим, управо у том тренутку Бркушанин и Подунавац проигравају Чегринцева који се стуштио ка голу домаћина и одичним ударцем сместио пак у мрежу за 2:4. У наставку смо наставили да гледамо добар хокеј. Звезда је имала више пак у свом поседу, али није успевала то да матријализује. А онда су од 57. минуте црвено-бели све то наплатили са каматом. У том тренутку Јесенице су играле без голмана, а Чегринцев је успео да дође иза гола домаћина и упосли капитена Бркушанина коме није било тешко да смести пак у мрежу за 2:5. Прошло је само 37 секунди, а актери су овог пута била дав Руса –  Чегринцев и Каситски. Касицки је лепо упослио свог земљака који постиже погодак за 2:6. Опет није прошао ни пун минут, а Сабадош и Шпањевић су били асистенти код фантастичног поготка Касицког за 2:7. Коначних 2:8 дело је егзекутора Цвика и асистената Касицког и Шпањевића.

Фото: Јесенице – Црвена звезда

Тако су црвено-бели изборили пласман у полуфинале где их готово сигурно чека екипа Триглава из Крања.

Црвена звезда је наступила у следећем саставу: Ранковић, Митић, Анић, Анђелковић, Бркушанин, Чегринцев, Даниел, Драговић, Јанковић, Касицки, Конков, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Сабадош, Шпањевић, Зуев, Цвик.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама