Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda u polufinalu!

Foto: Jesenice - Crvena zvezda

Ako je neko očekivao da će Jesenice da “skinu gaće” nakon poraza u Beogradu od 12:1, grdno se prevario. Verovatno su i Zvezdini hokejaši očekivali da će posao, nakon ubedljive pobede u Beogradu, da bude lakši u Jesenicama nego u nekim prethodnim duelima, ali domaćini su se potrudili da u potpunosti zagorčaju život našim oklopnicima. Iako krajnji rezultat od 2:8 ne govori o neizvesnosti, moramo reći da su domaćini odolevali i bili konkurentni sve do pred 2 minuta pred kraj meča, kada su Zvezdini oklopnici zatrpali gol domaćina.

HD Hidria Jesenice – SKHL Crvena zvezda 2:8 (2:1, 0:2, 0:5)

Prva trećina je krenula kako treba, ali se završila baš onako kako ne treba. Zvezda je povela preko Podunavca (Brkušanin – Čegrincev) sa 1:0, ali je onda usledio pad koji se završio sa dva gola u mreži Rankovića. Prvo je Krmelj izjednačio na 1:1, da bi Škof doneo vodstvo domaćinu od 2:1 i brigu pred nastavak utakmice.

Foto: Jesenice – Crvena zvezda

Upravo ovaj rezultat učinio je da druga trećina bude izuzetno zanimljiva. Igralo se zaista muški, sa puno klizanja i čistih duela, pa nije bilo ni jednog isključenja. Zvezda jeste napadala, ali ni Jesenice nisu ostale dužne i stvorile su nekoliko neugodnih situacija pred Rankovićevim golom. Sa druge strane crveno-beli su promašili dve izgledne prilike. Prvo je Sabadoš izašao sam pred golmana Žagara, a nešto kasnije i Španjević, ali oba naša igrača bila su neprecizna. A onda je iz jednog napada, kada se stvorila gužva pred golom Jesenica, Konkov na asistenciju Podunavca smestio pak u mrežu domaćina za 2:2. Posle tog pogotka Zvezdini oklopnici su nastavili sa napadima, ali nikako nisu uspevali da pronađu put do protivničke mreže. To im se umalo osvetilo kada su Jesenice promašile izglednu priliku i kada su gotovo svi videli pak u mreži Rankovića. Ipak, Zvezdini napadi su se isplatili doslovno u poslednjoj sekundi ove trećine. Opet je strelac bio Konkov, ali ovaj put na asistenciju kapitena Brkušanina.

Foto: Jesenice – Crvena zvezda

Poslednji period počinje Zvezdinim napadima, ali Jesenice su pokušale da priprete. Međutim, upravo u tom trenutku Brkušanin i Podunavac proigravaju Čegrinceva koji se stuštio ka golu domaćina i odičnim udarcem smestio pak u mrežu za 2:4. U nastavku smo nastavili da gledamo dobar hokej. Zvezda je imala više pak u svom posedu, ali nije uspevala to da matrijalizuje. A onda su od 57. minute crveno-beli sve to naplatili sa kamatom. U tom trenutku Jesenice su igrale bez golmana, a Čegrincev je uspeo da dođe iza gola domaćina i uposli kapitena Brkušanina kome nije bilo teško da smesti pak u mrežu za 2:5. Prošlo je samo 37 sekundi, a akteri su ovog puta bila dav Rusa –  Čegrincev i Kasitski. Kasicki je lepo uposlio svog zemljaka koji postiže pogodak za 2:6. Opet nije prošao ni pun minut, a Sabadoš i Španjević su bili asistenti kod fantastičnog pogotka Kasickog za 2:7. Konačnih 2:8 delo je egzekutora Cvika i asistenata Kasickog i Španjevića.

Foto: Jesenice – Crvena zvezda

Tako su crveno-beli izborili plasman u polufinale gde ih gotovo sigurno čeka ekipa Triglava iz Kranja.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Ranković, Mitić, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasicki, Konkov, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Sabadoš, Španjević, Zuev, Cvik.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama