Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi u večitom derbiju

Crvena zvezda je u 162. večitom derbiju odigrala 0:0 protiv Partizana na stadionu „Rajko Mitić“ i tako posle 24. kola Superlige Srbije zadržala prednost od 11 bodova u odnosu na pratioca.

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Stadion: „Rajko Mitić“

Gledalaca: 38.271.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti kartoni: Jovančić, Rodić (Crvena zvezda), Suma, Miletić, Stevanović (na klupi), Šćekić, Pavlović, Ostojić (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 74. Pankov), Petrović, Jovančić, Ben, Nikolić, Gavrić (od 84. Ivanić), Boaći (od 34. Vukanović).

Rezerve: Popović, Jovičić, Pankov, Ivanić, Pavkov, Babić, Vukanović.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Zđelar, Natho, Marković (od 46. F. Stevanović), Suma (od 75. Šćekić), Asano, Sadik (od 86. Matić).

Rezerve: N. Stevanović, L. Pavlović, Vitas, Šćekić, Brežančić, F. Stevanović, Matić.

Foto: I. Bogdanović/CZBG.net

Crvena zvezda je energičnije ušla u meč koji je od starta bio naelektrisan. Trener Dejan Stanković nije odustao od svoje ideje u igri, tražio je da se kroz strpljivu igru i odrađivanje svih taktičkih zahteva ugrozi rival. Ričmond Boaći je u 5. minutu pobegao Pavloviću po desnoj strani i centrirao ali je Ostojić izbacio loptu u korner. Iz prvog udarca iz ugla gosti su uspeli da se uspešno odbrane. Uzvratio je Suma dva minuta kasnije kada je ušao sa strane u šesnaesterac ali je Degenk uspeo da interveniše. Imao je Sadik šut iskosa sa sedam metara, Milan Borjan je dobro intervenisao.

Naš tim je uglavnom napadao po levoj strani, debitant Željko Gavrić se dobro oslobodio čuvara u 15. minutu, ušao u sredinu ali je njegov udarac sa 18 metara išao pravo u Stojkovića. Igralo se otvoreno na obe strane, ali se vodilo računa i o taktičkim detaljima pa je svaka opasnija situacija bila završavana prekidom. Njegoš Petrović se specijalizovao za opasne udarce sa distance, njegov pokušaj sa preko 20 metara golman Stojković je krajnjim naporom uspeo da odbrani i loptu izbaci u korner u 20. minutu. Bolje je delovao naš tim, bio sigurniji u posedu lopte, drugi debitant Veljko Nikolić je stalno tražio pukotine u odbrani gostiju ali ih u prvih pola sata nije nalazio. Gavrić je bio raspoložen, u 25. minutu je sebi oslobodio prostor ali je u poslednji čas bio izblokiran.

Veliki peh zadesio je naš tim i Ričmonda Boaćija. Tek što se naš napadač oporavio, u 33. minutu je obnovio povredu mišića pa je u suzama napustio 162. večiti derbi. Partizan je čekao na greške Zvezdinih igrača kako bi iz tranzicije ugrozio Borjana i u dva navrata naši odbrameni igrači su intervenisali u poslednji čas ispravljajući sopstvene propuste. Veliku priliku propsutio je Aleksa Vukanović u 37. minutu kada mu je Veljko Nikolić poslao sjajan pas na peterac ali napadač koji je zamenio Boaćija promašio je loptu. Novu veliku priliku propustio je Željko Gavrić dva minuta kasnije. Odbitak je sa desetak metara po sredini gola poslao preko prečke. Zvezda tako nije krunisala bolju igru tokom većeg dela prvog dela meča, a u 43. minutu Aleksa Vukanović bio je kratak posle dobrog centaršuta Gavrića što je bila i poslednja u prvom delu. Zvezda je imala veći posed, kontrolu, ali svoje šanse nije iskoristila.

Start drugog dela obeležila je velika neopreznost Njegoša Petrovića koji je izgubio loptu na 25 metara od gola ali je Sadik šutirao iz prve pored gola. Novu veliku šansu za Crvenu zvezdu propustio je Vukanović u 58. minutu. Posle kornera Bena i povratne lopte glavom sa pet metara šutirao je u padu pored stative. Uzvratio je Partizan preko Natha u 63. minutu ali je Izraelac sa 16 metara šutirao pored stative. Malo se efektivno igralo u nastavku, meč je dva puta prekidan a trener Dejan Stanković u 73. minutu morao je da izvrši i drugu prinudnu izmenu. Rodić je obnovio povredu i na teren je ušao Radovan Pankov. Kako se bližio meča tako se manje rizokovalo u igri pa se uglavnom bitka vodila na sredini terena sa mnogo prekida, ali je Mirko Ivanić posle greške Stojkovića mogao da postane junak ali iskosa sa 15 metara pogodio je spoljni deo mreže.

Meč se na kraju završio bez pobednika i golova na debi derbiju trenera Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde ali je zadržana prednost od 11 bodova u odnosu na rivala i napravljen još jedan korak ka odbrani titule.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama