Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Анализа: Вечити дерби – онакав какав нисмо желели да гледамо

Вечити дерби баш онакав какав нисмо желели и то по ко зна који пут. Није било претерано лепих нити атрактивних потеза, нити је било много прилика.

Почела су оба тима опрезно, у благом грчу. Звезда је у тих уводних 15-ак минута имала иницијативу. Тек у 21. минуту виђена је прва шанса. Млади Петровић потегао је са 20 метара, није био лош шут, али праву опасност требало је да представља Ел Фарду Бен који је утрчавао, међутим Стојковић је био сигуран.

Онда следи период у ком ниједан од тимова не приказује апсолутно ништа. Милуновић и Јованчић давали су лопте играчима Партизана на нашој половини и њих двојица били су засигурно најгори појединци у првих 45 минута.

Боаћи се повредио и у сузама напустио терен, а Деки се определио за њега иако је знао да је ровит. Утакмицу наставља Вукановић. Њему позиција шпица никако није страна. У Напретку из Крушевца је највише и играо у шпицу. Играо се 39. минут када је виђена највећа прилика до тада. Бена блокира Асано, лопта се одбија до Гаврића који је неконтролисано шаље ван терена. Гаврић и Родић су непрестано нападали Партизан по левој страни, што је давало резултате.

У првих 25 минута 2. полувремена виђена је само грешка Петровића која је проузроковала шут Умара Садика. Тужно је што се фудбал практично није ни играо до 90. минута. Када су сви мислили да се утакмица прикрајчила, резервиста Мирко Иванић је стигао до лопте пре Стојковића и шутирао из готово „мртвог“ угла, али лопта је погодила спољни део мреже. Можда би било боље да је убацио.

Да резимирамо све са неким оценама:

Борјан 7 – без икаквог посла, без било какве грешке

Гобељић 6,5 – био је често сам, утрчавао у празан простор

Милуновић 4,5 – кардиналне грешке, добио пар ваздушних дуела

Дегенек 6,5 – неколико добрих дефанзивних потеза

Родић 7 – играо одлично с обзиром да је ровит, добио жути

Петровић 6,5 – имао шут у оквир, имао кардиналну грешку почетком 2. полувремена

Јованчић 5 – уз Милуновића најгори синоћ

Гаврић 7 – задавао доста проблема одбрани Партизана

Николић 6,5 – покренуо Звездине контре, сигуран у пасу

Бен 7 – кад год је лопта била код њега био је добар напад

Вукановић 6 – добро се убацивао, слаба завршница

Иванић / – играо кратко

Боаћи  6 – повредио се јако брзо

Панков 6 – сасвим пристојно искористио време које је добио

Аутор: О. Лечић/ЦЗБГ портал

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама