Хокеј Хокеј/Извештаји

Чегринцев за победу Звезде у продужетку

СКХЛ Црвена звезда
Хокејаши Црвене звезде дочекали су у последњем мечу регуларног дела ИХЛ-а екипу Војводине. Оно што је изузетно обрадовало малобројне навијаче и љубитеље хокеја, који ове сезоне прате црвено-беле, јесте повратак Ивана Јанковића који се напокон опоравио од повреде и операције, те се придружио екипи у одлучујућим утакмицама које ће одлучивати о прваку ИХЛ-а.
 
СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0)
 
Прва трећина прошла је доста нервозно. Видели смо чак шест искључења, по три за обе екипе. Већ у првих две и по минуте на хлађење су отишли Новаковић и Пулников код Црвене звезде, а Радосављевић и Бабић код Војводине. Једи и погодак видели смо у 17. минути, а егзекутор је био Драговић на асистенцију Анића (1:0). До краја овог периода обе екипе су имале по једно искључење – Чегринцев (Звезда) и Николић (Војводина).
У другом периоду смо опет видели доста исључења, Звезда (2) Војводина (5), али и преокрет који су гости направили. Прво је Вучуревић изједначио на 1:1, а Милош Пушац преокренуо на 1:2, али из гола који је заиста био јако сумњив. Звезда се консолидовала, па је Новаковић (Бркушанин – Чегринцев) успео да поравна на 2:2. 
У задњој трећини није било голова, а у продужецима је Чегринцев погодио (Подунавац – Бркушанин) за коначних 3:2.
 
Овом победом Звезда је остала на трећем месту и у четвртфиналу ће играти против екипе Јесеница.

 

Скочи на траку са алаткама