Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Raspoložene „Vučice“ brojale do osam. Het-trik Neli Mbape

Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ danas je bio poprište predposlednje pripremne utakmice naših fudbalerki. Crveno-bele su dočekale ekipu ŽFK Heroj iz Jajinaca i prema očekivanju ostvarile ubedljiv trijumf protiv tima koji se takmiči u trećem rangu srpskog ženskog fudbala.

ŽFK Crvena zvezda : ŽFK Heroj Jajinci 8:0 (3:0)

I pre samog susreta jedino pitanje koje se postavljalo bilo je sa koliko golova u mreži će se ekipa Heroja vratiti u Jajince. Iz tog razloga ovaj susret je prevashodno trebao da posluži našim igračicama da se istrče i isprobaju odgovarajuće tehničko-taktičke zamisli, ali se ne sme prenebregnuti i činjenica da su „Vučice“ pokazale i zavidnu efikasnost. Na poslednja dva pripremna susreta, bez obzira što su protivnici bili daleko ispod kvaliteta Crvene zvezde, postignuto je 13 pogodaka što može i mora da raduje trenera Slavišu Čulu, a i podatak da je mreža Sare Cetinje i Jovane Petrović mirovala tokom oba meča unosi spokojstvo posebno kada se zna da je jedna od važnih defanzivnih igračica Ređina Mogolola tokom ove zime napustila redove našeg kluba.

Stručni štab našeg kluba i ovom prilikom odlučio se da na teren izvede ekipu koja je započela i susret protiv lazarevačke Kolubare prethodnog vikenda. Sara Cetinja je bila na golu, bekovski par činile su Ana Šćepanović desno i Anđela Krstić levo, dok su pozicije centralnih bekova pokrivale Jovana Miladinović i Nikoleta Nikolić. Trio u veznom redu činile su Margita VasovićAndrijana Trišić i Aleksandra Savanović. Po desnom krilu dejstvovala je Neli Mbape, a na suprotnoj strani terena našla se Jovana Aranđelović, dok je standardno najisturenija u napadu bila Mirela Tenkov.

Teško bi bilo uošte i opisati ne samo prilike naše ekipe, već i veliki broj postignutih pogodaka. Dovoljno je reći da su se u listu strelaca upisale četiri naše fudbalerke, a najefikasnija je bila Kamerunka Neli Mbape koja se tri puta upisala u listu strelaca. Po dva puta mrežu Heroja tresle su Aleksandra Savanović i Anđela Krstić, dok se jednom u listu strelaca upisala Mirela Tenkov.

Sve u svemu i ovaj susret je poslužio svrsi, a svakako formu crveno-belih devojaka moći ćemo da procenimo tek u nedelju 16. februara kada će „Vučice“ imati generalnu probu pred nastavak šampionata. U goste našoj ekipi dolazi možda i najbolja ženska fudbalska ekipa sa eks-Ju prostora, ekipa ŽNK Osijek i tek nakon tog susreta možemo podrobnije da pričamo o kvalitetu i dometima aktuelnog sastava crveno-belih „Vučica“. Dobra vest je i da će se na tom susretu u ekipu vratiti i Jovana Stojanović koja se oporvila nakon teže distorzije skočnog zgloba zbog koje je propustila veći deo zimskih priprema.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama