Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Расположене „Вучице“ бројале до осам. Хет-трик Нели Мбапе

Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ данас је био поприште предпоследње припремне утакмице наших фудбалерки. Црвено-беле су дочекале екипу ЖФК Херој из Јајинаца и према очекивању оствариле убедљив тријумф против тима који се такмичи у трећем рангу српског женског фудбала.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Херој Јајинци 8:0 (3:0)

И пре самог сусрета једино питање које се постављало било је са колико голова у мрежи ће се екипа Хероја вратити у Јајинце. Из тог разлога овај сусрет је превасходно требао да послужи нашим играчицама да се истрче и испробају одговарајуће техничко-тактичке замисли, али се не сме пренебрегнути и чињеница да су „Вучице“ показале и завидну ефикасност. На последња два припремна сусрета, без обзира што су противници били далеко испод квалитета Црвене звезде, постигнуто је 13 погодака што може и мора да радује тренера Славишу Чулу, а и податак да је мрежа Саре Цетиње и Јоване Петровић мировала током оба меча уноси спокојство посебно када се зна да је једна од важних дефанзивних играчица Ређина Моголола током ове зиме напустила редове нашег клуба.

Стручни штаб нашег клуба и овом приликом одлучио се да на терен изведе екипу која је започела и сусрет против лазаревачке Колубаре претходног викенда. Сара Цетиња је била на голу, бековски пар чиниле су Ана Шћепановић десно и Анђела Крстић лево, док су позиције централних бекова покривале Јована Миладиновић и Николета Николић. Трио у везном реду чиниле су Маргита ВасовићАндријана Тришић и Александра Савановић. По десном крилу дејствовала је Нели Мбапе, а на супротној страни терена нашла се Јована Аранђеловић, док је стандардно најистуренија у нападу била Мирела Тенков.

Тешко би било уоште и описати не само прилике наше екипе, већ и велики број постигнутих погодака. Довољно је рећи да су се у листу стрелаца уписале четири наше фудбалерке, а најефикаснија је била Камерунка Нели Мбапе која се три пута уписала у листу стрелаца. По два пута мрежу Хероја тресле су Александра Савановић и Анђела Крстић, док се једном у листу стрелаца уписала Мирела Тенков.

Све у свему и овај сусрет је послужио сврси, а свакако форму црвено-белих девојака моћи ћемо да проценимо тек у недељу 16. фебруара када ће „Вучице“ имати генералну пробу пред наставак шампионата. У госте нашој екипи долази можда и најбоља женска фудбалска екипа са екс-Ју простора, екипа ЖНК Осијек и тек након тог сусрета можемо подробније да причамо о квалитету и дометима актуелног састава црвено-белих „Вучица“. Добра вест је и да ће се на том сусрету у екипу вратити и Јована Стојановић која се опорвила након теже дисторзије скочног зглоба због које је пропустила већи део зимских припрема.

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама