Hokej Hokej/Izveštaji

Poraz juniora uz sudijsku pomoć

SKHL Crvena zvezda (juniori)

Juniori hokejaškog kluba Crvena zvezda gostovali su danas ekipi Slavije iz Ljubljane i doživeli poraz 8:6 (3:2, 1:2, 4:2).

Crveno-beli oklopnici nastupili su u skoro kompletnom sastavu na ovom meču protiv ekipe koja je trenutno na trećem mestu i koja je važila za izrazitog favorita. Ali naši hokejaši su mislili drugačije i pružili su veoma snažan otpor, a razlog zašto nisu ostvarili povoljniji rezultat leži i u sudijskim greškama koje su u nekim segmentima bile očite i na štetu naše ekipe.

Slavija je u 3. minuti povela sa 1:0 golom Černe, ali Zvezda golom Dragovića prvo dolazi do izjednačenja 1:1 (8. min), a potom i do vodstva od 1:2 golom Popovića (11. min). Ipak, domaći prvo dolazi do izjednačenja (2:2) preko Beričiča (14. min), a posle i do vodstva 3:2 (19. min) golom Skerlepa. kada je Bebek u 25. minuti postigao četvrti gol za domaćina (4:2), mislilo se da će Slavija lako da stigne do pobede. Ali to nije mislio i Popović koji sa svoja dva pogotka (33. i 35. min) donosi Zvezdi izjednačenje 4:4. U poslednjoj trećini Mlađenović dovodi Zvezdu u vodstvo od 4:5 u 41. minuti, a samo 10 sekundi kasnije sudije šalju jednog od najboljih Zvezdinih igrača, Dragovića, na kaznu od 10 minuta i to radi prigovora. Slavija to obilato koristi pa stiže do izjednačenja 5:5 u 43. minuti. Već u 45. minuti sudije kažnjavaju Gvozdenovića, a domaćin samo 9 sekundi nakon tog isključenja dolazi do vodstva od 6:5 preko Skerlepa. Nedugo posle toga na klupi za kažnjene su se u isto vreme našli Popović i Gvozdenović, što je naravno bio šlag na torti za domaćina koji postiže sedmi pogodak preko Zagorca za vodstvo od 7:5. Poljuljanu Zvezdu, koja je uvidela da teško može da se nosi sa domaćinom i sudijama, dodatno je načeo Prodan za 8:5. Mlađenović se u poslednjoj sekundi meča potrudio da ublaži poraz (8:6), ali to nije bila dovoljna satisfakcija za crveno-bele koji su sigurno mogli ostvariti mnogo bolji rezultat.

Sledeća dva duela ovih protivnika na rasporedu su u nedelju i ponedeljak u Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama