Хокеј Хокеј/Извештаји

Пораз јуниора уз судијску помоћ

СКХЛ Црвена звезда (јуниори)

Јуниори хокејашког клуба Црвена звезда гостовали су данас екипи Славије из Љубљане и доживели пораз 8:6 (3:2, 1:2, 4:2).

Црвено-бели оклопници наступили су у скоро комплетном саставу на овом мечу против екипе која је тренутно на трећем месту и која је важила за изразитог фаворита. Али наши хокејаши су мислили другачије и пружили су веома снажан отпор, а разлог зашто нису остварили повољнији резултат лежи и у судијским грешкама које су у неким сегментима биле очите и на штету наше екипе.

Славија је у 3. минути повела са 1:0 голом Черне, али Звезда голом Драговића прво долази до изједначења 1:1 (8. мин), а потом и до водства од 1:2 голом Поповића (11. мин). Ипак, домаћи прво долази до изједначења (2:2) преко Беричича (14. мин), а после и до водства 3:2 (19. мин) голом Скерлепа. када је Бебек у 25. минути постигао четврти гол за домаћина (4:2), мислило се да ће Славија лако да стигне до победе. Али то није мислио и Поповић који са своја два поготка (33. и 35. мин) доноси Звезди изједначење 4:4. У последњој трећини Млађеновић доводи Звезду у водство од 4:5 у 41. минути, а само 10 секунди касније судије шаљу једног од најбољих Звездиних играча, Драговића, на казну од 10 минута и то ради приговора. Славија то обилато користи па стиже до изједначења 5:5 у 43. минути. Већ у 45. минути судије кажњавају Гвозденовића, а домаћин само 9 секунди након тог искључења долази до водства од 6:5 преко Скерлепа. Недуго после тога на клупи за кажњене су се у исто време нашли Поповић и Гвозденовић, што је наравно био шлаг на торти за домаћина који постиже седми погодак преко Загорца за водство од 7:5. Пољуљану Звезду, која је увидела да тешко може да се носи са домаћином и судијама, додатно је начео Продан за 8:5. Млађеновић се у последњој секунди меча потрудио да ублажи пораз (8:6), али то није била довољна сатисфакција за црвено-беле који су сигурно могли остварити много бољи резултат.

Следећа два дуела ових противника на распореду су у недељу и понедељак у Београду.

Скочи на траку са алаткама