Fudbal Fudbal/Vesti

Sanda, hvala i srećno u novom klubu. Vidimo se ponovo u neko bolje vreme, sa nekim drugim boljim ljudima…

ŽFK Crvena zvezda u prolećni deo sezone ulazi značajno oslabljena. Jedna od najboljih igračica našeg kluba i uzdanica veznog reda crveno-belih „Vučica“ Sanda Malešević napustila je stadion „Rajko Mitić“ i u buduće će nositi dres španske ekipe Deportivo Alaves Gloriosas.

Dvadesetpetogodišnja igračica za koju u fudbalu tajni nema igračku karijeru započela je u ekipi Fruškogorca, a zatim je put vodio preko zemunske Sloge, LASK-a iz Lazarevca i subotičkog Spartaka, a leta 2017. godine postala je članica ŽFK Crvena zvezda čime je ostvarila sve svoje dečije snove. Za dve i po godine boravka na našem najvećem stadionu Sanda je zabeležila 52 nastupa u dresu omiljenih boja, a bila je i strelac osam pogodaka. U dresu sa Zvezdinim grbom na grudima debitovala je 6. septembra 2017. godine u meču 1. kola šampionata za sezonu 2017/18 na terenu SC „Vujadin Boškov“ protiv novosadske Vojvodine u susretu koji su naše devojke rešile u svoju korist rezultatom 2:0.

Već u prvoj sezoni u crveno-belom dresu Sanda je dala veliki doprinos u osvajanju do sada jedinog trofeja u istoriji kluba. Na stadionu FK Kolubara u Lazarevcu 2. juna 2018. godine naše devojke su u finalu Kupa Srbije savladale novosadsku Vojvodinu rezultatom 3:0, a strelac trećeg pogotka na tom meču za našu ekipu u 68. minutu susreta bila je upravo Sanda Malešević.

U aktuelnoj sezoni Zvezdina „17“ je odigrala deset od ukupno 11 susreta koje je naša ekipa odigrala tokom jesenje polusezone. Iz zdravstvnih razloga nije bila deo tima u poslednjem susretu protiv Radničkog 1923 koji je odigran u Kragujevcu, a ostaće zabeleženo da se, za sada, poslednji put u Zvezdinoj opremi na terenu pojavila 13. novembra prethodne godine u meču koji je odigran na popularnom „veštaku“ stadiona Rajko Mitić“. „Vučice“ su u tom susretu deklasirale ekipu niškog Mašinca rezultatom 6:1, a Sanda je u 23. minutu susreta postigla pogodak za televizijske špice, oprostivši se od crveno-belog dresa na najlepši način.

ŽFK Crvena zvezda je njenim odlaskom izgubila prevashodno odličnu osobu, ali i vrhunskog fudbalera. Zašto je do toga moralo da dođe, pitanje je za neke druge ljude, one koji sebe smatraju zaduženima za sportski sektor u crveno-belom ženskom fudbalskom klubu, a svi mi koji smo imali prilike da je upoznamo, dobro znamo sve njene i ljudske i fudbalske kvalitete i sigurni smo da će i u Španiji uspeti i da će svojom igračkom magijom uveseljavati ljubitelje fudbala na Iberijskom poluostvru.

Sanda, ovo nije zbogom. Čekaćemo te da ponovo istrčiš na teren „Marakane“ sa svojom „17“ na leđima. Za sada, hvala i puno sreće u novoj sredini i vidimo se u neko bolje vreme, kada u klubu budu neki drugi bolji ljudi. Zvezda je tvoja kuća i ti ćeš uvek biti neizostavni deo Crvene zvezde.

Neke od Sandinih mađioničarskih poteza možete pogledati na sledećem linku:
https://youtu.be/0Dqana2hhHU

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama